Herná služba Stadia v januári 2023 končí. Google hráčov odškodní

Služba Stadia bola od začiatku ambiciózny projekt s neistým výsledkom. Dnes je už jasné, že nenaplnila očakávania, a tak od budúceho roka končí. Google aktuálnym používateľom vráti peniaze za nakúpený softvér, ale aj hardvér.

Herná služba Google Stadia bola spustená v novembri 2019 a na Slovensko prišla o rok neskôr. Určená je pre herných fanúšikov, pričom sa stačí zaregistrovať na webe stadia.com pod svojim Google účtom a môžete sa pustiť do hrania. 

Okrem bezplatnej verzie sa dala vybrať Stadia Pro za 9,99 eur mesačne. V cene bolo aj množstvo hier, ktoré ste mohli zaradiť do svojej knižnice Stadia bez ďalších poplatkov. Aktuálne už je možnosť nakupovať hry a doplnky v systéme Stadia deaktivovaná. 

Po troch rokoch si ale Google vyhodnotil, že projekt nezískal takú pozornosť akú očakával, a od 18. januára 2023 ho zruší. Používateľom, ktorí si nakúpili herné ovládače a hry prostredníctvom obchodu Google Store a Stadia, vráti peniaze, a to hneď v januári budúceho roka. 

S hrami to Google nevzdáva, informoval, že aj naďalej bude investovať do nových nástrojov, technológií a platforiem. Mnohí členovia tímu Stadia budú pokračovať v práci, ale v iných častiach spoločnosti. 

Zdroj: blog.google.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu