Hack the Crisis - ponúknite vlastné riešenia pandémie

Slovensko sa tento víkend zapojí do globálneho boja proti pandémii COVID-19. Na špeciálnom virtuálnom podujatí budú účastníci tvoriť riešenia na akútne problémy v zdravotníctve, ekonomike, kultúre, v mestách a vo vylúčených komunitách.

Myslíte si, že by ste vedeli pomôcť s riešením problémov svetovej pandémie? Môžete sa zapojiť do podujatia Hack the Crisis, ktoré organizuje estónska startupová platforma Garage48.

Podujatie bude prebiehať 48 hodín a pripojiť sa dá cez stránku www.hackthecrisis.sk. Počas jedného víkendu bude viac než tisíc účastníkov z približne 20 krajín riešiť aktuálne problémy spoločnosti. Informácie nájdete aj na facebookovej stránke Hack the Crisis - Slovakia.

Ako to funguje?
Platforma aktuálne zbiera konkrétne výzvy od ľudí a inštitúcií a hľadá odborníkov, ktorí majú detailnú znalosť o probléme. Riešitelia spolu s mentormi počas 48 hodín prídu s konkrétnymi nápadmi na riešenie. 

Všetci účastníci sa budú môcť zapojiť do globálneho Hackathonu a najlepšie riešenia sa budú môcť zúčastniť medzinárodného 6-týždňového akcelerátora. V ňom môžu pre svoj nápad vyvinúť prototyp, získať investora a globálny dosah.

Úvodný webinár štartuje v piatok 3. apríla o 17:00, ďalší záujemcovia sa môžu pridať aj počas hackathonu. Výsledky budú jednotlivé pracovné skupiny prezentovať v nedeľu o 18:00. 

Možnosť zapojiť sa má každý, hocikto s nápadom a chuťou riešiť problémy. Od developerov, manažérov, dizajnérov, medikov, sociálnych pracovníkov až po inžinierov alebo účtovníkov. 

Celá komunikácia prebieha online, čiže aj samotný hackathon. Na stránke www.hackthecrisis.sk môžete predložiť návrh problému, zaregistrovať sa ako účastník (riešiteľ problému), prihlásiť sa ako mentor, či sponzor. 

Celý Hackathon sa bude odohrávať cez aplikáciu Slack, na ktorú sa môžu účastníci pripojiť. Záštitu nad podujatím prebrala prezidentka Zuzana Čaputová. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu