Google vydal prvý Android 13 pre vývojárov

Prvá ukážna pripravovanej verzie Android 13 je už dostupná pre vývojárov. Sprístupnenie verejne beta verzie sa očakáva v priebehu apríla.

Niektoré smartfóny ešte nedostali aktualizáciu na Android 12 a onedlho tu už bude najnovší Android 13. Kým príde k jeho oficiálnemu vydaniu niekedy v lete, prejde testovaním u vývojárov aj beta testerov. 

Aj nový Android bude zameraný na dôležité témy, ktoré hýbu nielen technologickým svetom, a to súkromie a bezpečnosť. Vylepšená je ochranu súkromia používateľov pri zdieľaní fotografií, videí i dokumentov. Aplikácie už nebudú vyžadovať prístup k celej galérii fotografií, ak budete chcieť poslať iba niektoré z nich. 

Zmeny prinesú rýchle nastavenia na paneli upozornení, pribudne nový dizajn a v niektorých aplikáciách pribudne možnosť vybrať si iný jazyk odlišný od jazyka systému. Android 13 tiež prináša nové funkcie a nástroje pre produktivitu vývojárov a optimalizáciu pre tablety, skladateľné zariadenia a Chromebooky. 

Ak nie ste registrovaným vývojárom, vlastníte niektorý z Pixelov 4 a novší, a máte záujem o beta testovanie, dočkáte sa v priebehu apríla. Vtedy Google uvoľní prvú verejú beta verziu operačného systému Android 13.

Zdroj: android-developers.googleblog.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu