Google ukázal Pixel 7, 7 Pro, 6a, Pixel Buds Pro, Pixel Watch a Pixel Tablet

Na vývojárskej konfrencii I/O predstavil Google nádielku nových produktov. Smartfóny, bezdrôtové slúchadlá, tablet a konečne aj prvé inteligentné hodinky. Niektoré zariadenia prídu na trh až o niekoľko mesiacov.

Dvojica noviniek Pixel 7 a Pixel 7 Pro bude poháňať ďalšia generácia vlastného čipsetu Tensor. Veľa sme sa o výbave nedozvedeli, dizajnovým prvkom na zadnej strane bude výrazne vystupujúci modul s fotoaparátmi. Ponúkať sa budú vo viacerých farebných variantoch a samozrejmosťou bude nový Android 13. 

Pixel 6a bude lákať najmä relatívne kompaktnými rozmermi a cenou, ktorá začína na sume 459 eur. Takisto v ňom bude pracovať SoC Tensor a dizajnom i niektorými funkciami zapadne medzi starších súrodencov. Medzi kľúčové parametre patrí 6,1-palcový displej a dvojica 12 Mpix zadných fotoaparátov. Podrobné špecifikácie vám neskôr pronesieme v tradičnom článku typu základné info. 

Pixel Buds Pro sú úplne bezdrôtové slúchadlá s aktívnym potlačením okolitých ruchov (ANC), čím sa líšia od predchádzajúcich modelov. Vďaka transparentnému režimu dokážete vnímať aj zvuky okolia. Kvalitu hovoru by mal zabezpečiť vylepšený mikrofón. 

Na jedno nabitie bez zapnutého ANC ponúkajú až 11-hodinovú výdrž, s aktivovaným potlačením zvukov sa výdrž zníži na stále slušných 7 hodín. Neskoršia aktualizácia prinesie funkciu Spatial Audio. Slúchadlá prídu na trh v júli s cenou 219 eur

Prvé smart hodinky vyvinuté Googlom Pixel Watch budú zamerané na športovcov a aktívny životný štýl. Nebude im chýbať meranie zdravotných funkcií ani sledovanie spánku.

Pobeží v nich operačný systém Wear OS s integrovanou apkou Fitbit a budete môcť nimi bezkontaktne platiť v obchodoch. Viac informácií a cenu sa dozvieme pravdepodobne spolu s uvedením nových Pixelov 7. 

Ani o tablete Pixel sme sa zatiaľ veľa nedozvedeli, ešte sa na ňom len pracuje. Google ukázal dizajn, prezradil, že v ňom bude pracovať čipset Tensor a príde až na budúci rok. 

Zdroj: Google

Diskusia k článku:

Profile picture for user Pavol Mišún

Pavol Misun12.05.2022 - 16:38 Trvalý odkaz

Ahojte:
"Pixel 6a bude lákať najmä relatívne kompaktnými rozmermi a cenou, ktorá začína na sume 459 eur."
Chcem sa len opytat, odkial mate tuto informaciu ? Je to cena pre europsky trh ? (napr pre nemecko)

Dakujem

Celá diskusia 2 príspevky