Google Stadia dostáva webovú aplikáciu na iOS

Doteraz fungovalo hranie na Apple zariadeniach len prostredníctvom prehliadača Safari. Nová webová aplikácia všetko zjednodušuje a prináša rozhranie optimalizované na iPhony / iPady.

Používatelia jablčných zariadení sa konečne dočkali a Stadiu si môžu vychutnať v rozhraní webovej aplikácie na iOS. Doteraz tam bolo streamovanie hier od Googlu dostupné len v prehliadači Safari. Predtým než sa do služby pustíte, je nutné aktualizovať váš operačný systém na poslednú verziu 14.3, ktorá vyšla pred pár dňami. 

Google Stadiu potom môžete vyskúšať bezplatne s premium účtom počas doby jedného mesiaca. K dispozícii budete mať knižnicu niekoľkých hier, medzi ktorými je napríklad Sniper Elite 4 alebo Hitman. Moje dojmy z fungovania cloudového hrania si môžete prečítať v článku Vyskúšali sme Google Stadiu: nie je dokonalá, ale zabavíte sa

Po prihlásení do Google účtu môžete začať hrať. Väčšina hier je optimalizovaná pre gamepad s podporou ovládačov od konzoly PlayStation či Xbox. Ak ich nemáte, môžete využiť dotykové ovládanie priamo na displeji vášho iPhonu / iPadu. 

Cloudové hranie funguje na serveroch Googlu, kde hry fyzicky bežia a do vášho zariadenia je streamovaný len obraz. Okrem titulov v knižnici, ktoré vám odomkne premium členstvo si môžete zakúpiť mnoho ďalších, medzi ktoré patria aj najnovšie hity ako Cyberpunk 2077 či Assassin’s Creed Valhalla. 

Google upozorňuje, že Stadia na iOS je stále vo vývoji a niektoré funkcie nemusia fungovať správne. 

Zdroj: Google


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu