Google spustil predobjednávky k službe Stadia

Na veľkej udalosti v New Yorku očakávame mnoho noviniek. Okrem oficiálneho uvedenia nových Pixelov 4 a ďalšieho hardvéru od Googlu sa možno dozvieme presný termín spustenia hernej služby.

Google začal lákať fanúšikov na dátum 15. október, kedy vraj v ponuke uvidíme niečo nové. Jesennú nádielku bude tvoriť ďalšia generácia Pixelov, očakáva sa Pixelbook 2 a ďalší hardvér. Je isté, že Pixel 4 prinesie nové odomykanie tvárou a podporu ovládania bez dotyku, ktoré by mohlo fungovať aj v našich končinách. 

Ďalšou novinkou, ktorú firma predstavila už pred pol rokom, presnejšie v marci, je herná služba Stadia. Spustenie bolo ohlásené na november, no už dnes si ju môžu záujemcovia predobjednať cez Google Store. Najskôr bude spustená len platená Pro verzia za 9,99 dolárov mesačne, základná bezplatná verzia príde až v budúcom roku.

Aktuálne sa dá v Google Store predobjednať Founder's edícia za 129 EUR. Zaručuje prioritný prístup k službe po vydaní, trojmesačné predplatné Pro, Google Chromecast ultra a exkluzívny ovládač vo farbe night blue.

Cieľom Stadie je priniesť obsah v 4K rozlíšení, plný priestorový zvuk a obrazovú frekvenciu na úrovni 60 snímkov za sekundu. Dnešné herné konzoly PS4 a Xbox One sú z hľadiska snímkovej frekvencie vo väčšine titulov o polovicu pomalšie. Ponuke herných titulov Stadie sme sa venovali v článku Herná služba Google Stadia príde v novembri. V základe bude zadarmo.

Už vieme, že novinka zatiaľ nebude na Slovensku dostupná, v budúcnosti sa môže situácia zmeniť. Zatiaľ si ju užijú len hráči v Belgicku, Fínsku, Kanade, Dánsku, Francúzsku, Nemecku, Írsku, Taliansku, Holandsku, Nórsku, Španielsku, Švédsku, Británii a USA. Potom sa očakáva rozšírenie aj do ďalších krajín. Problémom by však mohla byť rýchlosť internetu, ktorá okrem veľkých miest ešte stále nie je po celom území Slovenska dostatočne rozvinutá. 
Zdroj: Google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu