Google ruší pre koronavírus svoju I/O konferenciu

Obavy z nákazy vedú po MWC k zrušeniu ďalšej veľkej udalosti. Google sa v stanovisku odvoláva na pokyny zdravotníckych organizácií CD či WHO. Bude vracať vstupné a novinky oznámi online.

COVID-19, známy ako koronavírus ovplyvňuje okrem iného aj svet technológií. Obavy z neho spôsobili zrušenie MWC 2020, ktoré je každý rok dejiskom najväčších noviniek zo sveta smartfónov. Viac sme sa téme venovali v článku MWC 2020 v Barcelone zrušené. Na vine je koronavírus

Nákaza nenecháva chladným ani Google, ktorý mal mať 12. - 14. mája svoju I/O konferenciu vývojárov. Firma oznámila jej zrušenie na webe pre developerov aj na Twitteri

Dôvodom sú obavy týkajúce sa koronavírusu a zdravotné pokyny zdravotných organizácií CDC či WHO. Google zároveň dodáva, že všetkým, ktorí za účasť na konferencii už zaplatili bude vrátená plná suma vstupného do 13. marca. Zrušenie sa však týka len fyzického podujatia, ktoré nahradí live stream.

Google na I/O konferencii väčšinou predstavuje novinky v oblasti softvéru, rôzne úpravy či vylepšenia nových, ale aj aktuálnych produktov. Zároveň sa venuje aj funkciám, ktoré prinesie nasledujúca verzia Androidu. Namiesto fyzickej udalosti sa všetko bude tento rok vysielať online. 

Zdroj: events.google.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu