Google plánuje certifikovať herné telefóny

Nový program má dať spotrebiteľom jasne najavo, že pri kúpe certifikovaného smartfónu budú môcť hrať hry bez akýchkoľvek problémov. Od výrobcov však požaduje konkrétne kritériá, ktoré ich telefóny musia splniť.

Hry zažívajú na smartfónoch v poslednom období veľký rozmach. Dôkazom sú nielen stále prepracovanejšie tituly a narastajúce počty hráčov, ale aj nové, herne zamerané služby Apple Arcade so stovkou hier za jedno mesačné predplatné či Play Pass - konkurent Apple Arcade od Googlu

Práve Google chce posunúť snahy v tejto oblasti ešte ďalej a podľa portálu XDA Developers vyvíja certifikačný program pre herné smartfóny. Jeho cieľom je označiť modely, ktoré majú dostatočne veľkú batériu a spĺňajú konkrétne normy na hranie. 

Google program zatiaľ oficiálne neoznámil, ale XDA Developers mali získať dokumenty, ktoré prezrádzajú požiadavky na výrobcov zariadení. Ak ich konkrétny model smartfónu splní, certifikácia má informovať spotrebiteľov o tom, že je pripravený na hranie hier. 

Požiadavkou je, aby vývojári pri testovaní svojich titulov neboli vystavení neočakávaným problémom v oblasti snímkovej frekvencie alebo podobným technickým zlyhaniam. Nesmie dochádzať ani k výkonovej strate niektorých jadier procesora, zariadenie musí podporovať aspoň grafické rozhranie Vulkan API vo verzii 1.1 a pre aplikácie musí byť pridelených minimálne 2,3 GB operačnej pamäte. 


Zdroj: XDA Developers

Diskusia k článku:

Začať diskusiu