Google Pixel Fold kúpite od júla aj na Slovensku. Cena vyrazí dych

Prvý smartfón so skladacím displejom od Googlu sa na Slovensku nebude oficiálne predávať, no z overených obchodov ho na náš trh bude dodávať napríklad Alza. Pripravte si plnú peňaženku.

Google nemá na slovenskom trhu oficiálne zastúpenie a problém je aj s 5G sieťou, ktorá vám na Google Pixeloch na Slovensku nepobeží. Ak máte záujem o najnovšiu skladačku Google Pixel Fold (základné info), máte niekoľko možností.

Buď si ho kúpite z oficiálnej distribúcie v zahraničí, využijete šedý dovoz s riskantnou zárukou a rizikom pôvodu, alebo zvolíte nákup cez overeného predajcu. Ten si ale k odporúčanej cene výrobcu zvyčajne prihodí maržu, ktorá mu pokryje prípadné reklamácie a záručné opravy. Tie bude musieť predajca zabezpečiť na vlastné náklady. 

Takým predajcom je napríklad Alza, ktorá už niekoľko rokov ponúka aj zariadenia, ktoré nie sú oficiálne určené pre náš trh, medzi nimi Pixely. Máte však istotu dvojročnej záruky a relatívne bezproblémovej reklamácie. Dokonca môžete využiť poistenie proti rozbitiu, krádeži aj predĺženú záruku. 

Google Pixel Fold by mal byť v internetovom obchode Alza.sk dostupný od 4. júla a cena 256 GB pamäťovej verzie je stanovená na 2099 eur, za model s 512 GB úložiskom zaplatíte 2249 eur. Na výber je v obidvoch farbách: Porcelain a Obsidian.

V nemeckom oficiálnom obchode Googlu je cena 256 GB verzie 1899 eur, 512 GB variant stojí 2019 eur. Na Slovensko však doručenie nie je dostupné. Preto ak ste vážnym záujemcom o Pixel Fold a chcete mať istotu záruky a prípadnej reklamácie, zrejme neostáva nič iné, len si priplatiť. 

Zdroj: alza.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu