Google Pixel 5 by mal dostať 6'' OLED displej, Snapdragon 765 a 4000 mAh batériu

Už o niekoľko dní spoznáme ďalší model Googlu série Pixel. Najnovší únik odhalil špecifikácie dizajn aj odhadovanú európsku cenu.

Web winfuture.de získal a zverejnil informácie o pripravovanej novinke. Pokiaľ sa údaje potvrdia, pôjde o atraktívny model vyššej strednej triedy. 

Google Pixel 5 by mal prísť so 6-palcovým OLED displejom s Full HD+ rozlíšením 1080 x 2340 bodov a 90 Hz obnovovacou frekvenciou. Chrániť ho bude odolné sklíčko Gorilla Glass 6. Predná 8 Mpix kamera bude umiestnená v ľavom rohu v malom otvore. 

Čítačku odtlačkov zrejme opäť nájdeme na zadnej strane zariadenia. Medzi uniknutými špeciifikáciami sa uvádza čipset Snapdragom 765G, 8 GB operačná pamäť RAM, 128 GB úložisko a 4000 mAh batéria s maximálne 18 W nabíjaním. 

Rodina Pixel smartfónov je známa kvalitnými fotoaparátmi a inak tomu zrejme nebude ani teraz. Očakáva sa 12,2 Mpix hlavný fotoaparát s PDAF zaostrovaním, clonou f/1.7 a optickou stabilizáciou obrazu. Za širokouhlým objektívom so 107° uhlom sa má ukrývať 16 Mpix snímač s clonou f/2.2. Videá zhotovíte maximálne v 4K rýchlosťou 60 snímok za sekundu. 

Konštrukcia by mala byť spĺňať certifikáciu IP68, teda odolá vode i prachu. Audio jack sa v parametroch nespomína. Samozrejmosťou bude operačný systém Android 11. Na nemeckom trhu sa cena odhaduje na 629 eur. 

Zdroj: winfuture.de


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu