Google Mapy začínajú zobrazovať informácie od miestnych sprievodcov

Local Guides sa tešia veľkej popularite. Nová funkcia umožní v mapách zobrazovať tipy pre turistov priamo od miestnych obyvateľov. Momentálne je dostupná v deviatich mestách.

Spoločnosť Google začína testovať novú funkciu, ktorá používateľom Máp zobrazí odporúčania od tzv. Local Guides, teda miestnych sprievodcov. 

Google eviduje 24-tisíc miest, kde sú k dispozícii miestni sprievodcovia s komunitou 120 miliónov používateľov. Na základe týchto dát vyhodnotil, že uvedenie novej funkcie má zmysel. 

Odporúčania najlepších miestnych sprievodcov, už čoskoro uvidia používatelia v Google Mapách na karte Pre vás. Budú užitočné v prípade, že plánujete navštíviť konkrétnu krajinu a chceli by ste zaujímavé tipy od miestnych obyvateľov. Dozviete sa tipy čo by ste mali navštíviť, kam sa ísť najesť, čo si v meste pozrieť a podobne. 

Novinka je momentálne testovaná v mapách pre Android a iOS. Funguje v deviatich mestách: Bangkok, Dillí, Londýn, Mexiko, New York, Osaka, San Francisco, Sao Paolo a Tokio. Rozšírenie do ďalších krajín sa očakáva neskôr. 

Zdroj: Google


 

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne20.11.2019 - 14:42 Trvalý odkaz

Komentare v guides je nutne brat s velkou rezervou. Mnoho z nich je ufrflanych a vacsinou negativnych, ale beznemu lokalnemu cloveku mozno posluzia dobre. Ja sa nimi neriadim.

Celá diskusia 1 príspevok