Google Mapy slávia 15. narodeniny novým dizajnom a funkciami

Ako prvé si všimnete zrejme novú ikonku. Zmenilo sa však aj rozloženie a pribudli karty na spodnú lištu. Ponúkajú známe i pridané funkcie. Aktualizácia je momentálne dostupná na Android aj iOS.

Známe Google Mapy sa prvýkrát objavili v roku 2005, teda ešte pred operačným systémom Android. Po jeho vydaní získali používatelia máp výhody, ktoré konkurenčné GPS systémy ako Garmin či TomTom spoplatňovali. 

Riešenie od Googlu momentálne oslavuje 15. narodeniny. Pri tejto príležitosti dostáva nový vzhľad, ktorý odstraňuje hamburger menu. Namiesto neho pridáva dve ďalšie karty v dolnej časti a rozširuje ich počet na päť.

Karta Explore vám zobrazí nové miesta, na základe vašich odporúčaní. Môžete tu tiež vyhľadávať reštaurácie alebo turistické atrakcie spolu s recenziami. Commute vám pomôže nájsť najefektívnejší spôsob návratu domov alebo do práce, či už pešo, autom alebo verejnou dopravou. 

Nechýba karta Saved, kde nájdete vaše uložené miesta, rezervácie či plány k nadchádzajúcej ceste. Ďalšou v poradí je Contribute, ktorá vám umožní pridávať recenzie miest, zdieľať podrobnosti o adresách alebo doplniť chýbajúce otváracie hodiny. 

Po kliknutí na obrázok sa spustí animácia:

V prípade, že chcete vidieť trendové miesta vo vašom okolí, pomôže karta Updates. Ďalšie vizuálne zmeny Google Máp zahŕňajú novú ikonu, rozloženie a pridané informácie o doprave. 

Aktualizované boli aj informácie týkajúce sa MHD. Po novom uvidíte príchody v reálnom čase či dokonca predpoveď o preplnenosti. Medzi ďalšie novinky patrí prístupnosť, ktorá umožní zistiť, aké vlaky alebo autobusy myslia aj na hendikepovaných. 

Po kliknutí na obrázok sa spustí animácia:

Nová verzia aplikácie je momentálne dostupná na Android a iOS. Najskôr si všimnete zmenu ikony. Nové rozloženie je pravdepodobne vecou servera, takže sa používateľom zobrazuje postupne. 

Zdroj: Google Blog


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu