Google Mapy sa vracajú do Apple Watch

Po troch rokoch sa obľúbené mapy vracajú na displeje jablčných hodiniek. Tentokrát aj s podporou Apple CarPlay Dashboard pre pohodlnejšie používanie. Dostupnosť je očakávaná v priebehu najbližších týždňov.

Google Mapy na Apple Watch skončili v roku 2017, kedy ich výrobca z hodiniek stiahol. Teraz na svojom blogu Google oznámil, že obľúbená aplikácia sa po troch rokoch vracia a dostáva aj podporu pre Apple CarPlay Dashboard. Používatelia ich tak budú môcť využiť na navigáciu autom, verejnou dopravou, pešo či na bicykli.

Po kliknutí na obrázok sa spustí gif animácia.

V Mapách si môžete tiež ukladať obľúbené trasy a získavať informácie o okolí, v ktorom sa práve nachádzate. Podpora Apple CarPlay Dashboard vám umožní zobraziť ovládacie prvky prehrávania hudby, podcastov či audio kníh. Zároveň si môžete skontrolovať svoj kalendár bez toho, aby ste opustili prostredie navigácie. Informácie sa zobrazia na rozdelenej obrazovke. 

Google Mapy dostanú podporu CarPlay Dashboard tento týždeň prostredníctvom novej iOS aktualizácie. Samotná aplikácia bude k dispozícii na hodinkách o niečo neskôr. 

Zdroj: Google Blog


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu