Google mapy podporujú nahlásenie udalosti na ceste

Funkcia známa z obľúbenej navigácie Waze je teraz dostupná aj v Google mapách. Pribudlo tlačidlo, cez ktoré nahlásite mobilný radar, kolónu či prekážku na ceste.

Užitočnú funkciu ocenia najmä tí, ktorí používajú počas šoférovania Google mapy. Pokiaľ niekto pridá do mapy upozornenie na obmedzenie na ceste, kolónu alebo radar, môžete sa na nahlásenú situáciu pripraviť. V prípade kolóny si možno zvolíte inú cestu, pri prekážke na ceste zbystríte pozornosť a nahlásený radar vás možno donúti spomaliť. 

Nahlásiť dôležitú udalosť, o ktorej by mali vedieť ostatní vodiči, je jednoduché. Na pravej strane pribudla bublina so znamienkom plus. Po kliknutí dostanete na výber pridať niektorú zo siedmich situácií, ktoré sa po nahlásení zobrazia v mape. 

Pohľad na mapu Bratislavy ukazuje, že vodiči si novú funkciu už všimli a hlásenia o obmedzeniach v doprave pribúdajú.

Po ťuknutí na pridanú udalosť v mape ju môžete aktualizovať. Napríklad potvrdiť prebiehajúce práce na ceste alebo nahlásiť, že pridané obmedzenie už neplatí. 

Tak ako pri Waze aj tu platí, čím viac ľudí bude nahlasovanie udalostí využívať, tým budú údaje relevantnejšie. Novinka je dostupná v androidoch, majitelia iOS zariadení si musia chvíľu počkať.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu