Google Mapy budú zobrazovať pokyny a obmedzenia súvisiace s koronavírusom

Pre ľahšiu orientáciu vo svete, ktorý stále trápi koronavírus, vylepšil Google obľúbené Mapy. Rozšíril vrstvu, ktorá sa zaoberá aktuálnymi informáciami. Po novom v nej nájdete napríklad počty potvrdených prípadov v danej oblasti či označené odberné miesta.

Obľúbené Google Mapy dostávajú nové funkcie, ktoré vám pomôžu lepšie sa zorientovať vo svete postihnutom pandémiou. V aplikácii ešte v septembri pribudla COVID vrstva, ktorá ponúkla základné informácie o zasiahnutej oblasti. Teraz sa jej funkcie rozširujú a bude vás informovať napríklad o aktuálnom počte potvrdených prípadov v danej oblasti, počte úmrtí, pokynoch, obmedzeniach či odberných miestach. 

V USA Mapy spúšťajú aj doplnkové informácie k preplnenosti hromadnej dopravy v prípade, že ňou budete musieť cestovať. Cieľom je, aby ste si vybrali takú, ktorá je čo najmenej obsadená. 

Aplikácia vám podá pomocnú ruku aj pri donáške jedla, o ktorej sme vás informovali v článku Google mapy zobrazujú reštaurácie s rozvozom alebo jedlom so sebou. Nová aktualizácia funkciu rozširuje o sledovanie donášky v reálnom čase, ktoré zatiaľ bude fungovať iba v zahraničí. 

K tomu sa pridáva kontrola rezervácie priamo v Mapách. S podporou v 70 krajinách ju oceníte v momente, keď budú podniky opäť otvorené. 

Zdroj: Google


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu