Google má pracovať na aplikácii, ktorá umožní hladký prechod z iOS na Android

Máte iPhone a zvažujete prechod na Android? Zdá sa, že v budúcnosti by ste to mali mať ľahšie, a to vďaka novej aplikácii od Googlu. Tá by mala bez problémov preniesť vaše dáta z iOS na Android.

Portál 9to5Google našiel v kóde poslednej verzie Androidu súčasť s názvom Data Restore Tool, ktorá naznačuje príchod novej aplikácie. Toto odhalenie sprevádzajú špekulácie, že Google vyvíja svoju vlastnú aplikáciu, ktorá by používateľom iOS umožnila hladký prechod na Android. Rovnakú aplikáciu s opačným významom má aj Apple. 

Súčasný spôsob, akým Google umožňuje prejsť používateľom jablčných zariadení na svoj softvér totiž nie je až taký sofistikovaný. Funguje len v spolupráci s Google Drive, kam môžete nahrať svoje kontakty, udalosti v kalendári a fotografie. Keď potom ten istý Google účet pridáte do nového zariadenia s Androidom, máte prístup k vášmu obsahu, ktorý si viete následne preniesť do telefónu. 

Nová aplikácia by tak mala fungovať komplexnejšie a umožniť preniesť viacero dát, vrátane aplikácií či SMS správ. Samotný Google však zatiaľ oficiálne nič nepotvrdil a na ďalšie informácie si zrejme ešte počkáme. 

Zdroj: 9to5google.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu