Google Fotky dostali novú ikonu a jednoduchšie vyhľadávanie

Cloudová služba určená na archiváciu fotografií a videí dostala nielen novú ikonu, ale j niekoľko vylepšení.

Možno ste si všimli, že sa vám ikona aplikácie Google Fotky zmenila, ale iné novinky ste zatiaľ nepostrehli. Nie je to nič nezvyčajné, aktualizácia prostredia sa na jednotlivé účty sprístupňuje postupne, a tak si ešte musíme nejaký čas na oznámené novinky počkať.

Po kliknutí na obrázky v článku sa spustí animácia

Google Fotky sú tu už päť rokov a za ten čas ju mnohí moji známi, vrátane mňa, používajú ako hlavné cloudové úložisko na archivovanie fotografií a videí. Výhody sú jasné: pri povolenej komprimácii máte k dispozícii bezplatné dátovo neobmedzené úložisko, pričom na výslednej kvalite uloženého obsahu to nespoznáte. 

K fotkám máte prístup odkiaľkoľvek, či už z Androidu, iOS alebo počítača. Podľa Googlu používa aplikáciu každý mesiac viac než miliarda ľudí. Google Fotky už neslúžia len na správu fotografií, ale postupne sa stali domovom životných spomienok. 

Preto firma apku prepracovala, zamerala ju na spomienky a najmä ich jednoduchšie vyhľadávanie. Namiesto štyroch kariet sa na domácej obrazovke nachádzajú iba tri: Fotografie, Vyhľadávanie a Knižnica

K zdieľanému obsahu môžete mať vždy prístup klepnutím na tlačidlo "konverzácia" v ľavom hornom rohu. Konečne sme sa dočkali aj interaktívneho zobrazenia fotografií a videí na mape, ktorá vraj bola jednou z najžiadanejších funkcií od uvedenia služby na trh. 

Aktualizácia aplikácie prichádza na Android aj iOS postupne, preto sa obrňte trpezlivosťou. 

Zdroj: blog.google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu