Globálna premiéra Huawei Mate Xs 2 prebehne 18. júna

Už onedlho bude na euróspky trh uvedená nová vlajková loď Huawei so skladacím displejom. Ponúkne výkonný hardvér a pobeží v nej vlastný operačný systém HarmonyOS.

Ďalšia generácia skladacieho smartfónu Huawei Mate Xs 2 bola na domácom čínskom trhu uvedená koncom apríla. Všetky podrobné špecifikácie sme vám priniesli v tradičnom základnom infe

Ak sa nič zásadné nezmení, Huawei Mate Xs 2 prinesie vylepšenú konštrukciu s výrazne nižšou hmotnosťou než ponúkal predchodca a veľký 7,8-palcový OLED displejm ktorý po zatvorení telefónu ostane na vonkajšej strane zariadenia. Vnútri pracuje starší, ale stále veľmi výkonný 5 nm čipset Snapdragon 888 4G.

Operačný sysém HarmonyOS 2 nepodporuje Google služby. Na inštaláciu aplikácií je primárne určený aplikačný obchod AppGallery. Hlavný 50 Mpix fotoaparát dopĺňa 13 Mpix širokouhlý fotoaparát a 8 Mpix teleobjektív. Batéria so 4600 mAh kapacitou podporuje 66 W rýchle nabíjanie. 

Európsku cenu a dostupnosť sa dozvieme už budúcu stredu 18. mája. Okrem skladacieho smartfónu by sme mali spoznať aj ďalší model inteligentných hodiniek. Huawei Watch GT 3 Pro (základné info). Budeme vás informovať. 

Zdroj: twitter.com/Huawei

Diskusia k článku:

Začať diskusiu