Garmin Fenix 7 a Epix (Gen 2): dotykový displej, vylepšené GPS

V ponuke outdoorových hodiniek Garminu pribudli ďalšie generácie radu Fenix a Epix. Ponúkajú vylepšené funkcie a modely Fenix 7 sa už pýšia dotykovým displejom.

Outdoorové hodinky značky Garmin sú obľúbené najmä u športovcov, ale nájdeme ich na zápästí aj bežných používateľov, ktorí oceňujú dlhú výdrž na jedno nabitie, prémiové materiály a množstvo funkcií. 

Garmin Fenix 7 sa oproti predchádzajúcej generácii líšia najmä dotykovým displejom, ktorý ide v prípade potreby vypnúť. Po stranách nájdete na ovládanie hodiniek päť hardvérových tlačidiel. Nastaviť si môžete automatické vypnutie dotykov na displeji, napríklad v priebehu cvičení alebo spánku. 

Rad Sapphire je navyše vybavený satelitným multi-band prijímačom, ktorý je pri určovaní polohy výrazne presnejší než bežné jednofrekvenčné GPS. Modely Solar sa pýšia vylepšeným solárnym nabíjaním. Výdrž batérie v režime smart hodiniek je až 18 dní, z toho na štyroch dňoch má podiel solárne dobíjanie. V režime GPS je vďaka 15-hodinovému podielu solárneho dobíjania výdrž až 57 hodin. 

Nechýba monitoring zdravotných funkcií vrátane celodenného merania tepu srdca, sledovania spánku, pitného režimu, frekvencie dýchania a pulzný oxymeter zistí, ako vaše telo vstrebáva kyslík. Táto hodnota je dôležitá nielen pri sledovaní aklimatizácie, ale aj v prípade virózy, ktorá môže ovplyvniť kvalitu okysličenia krve. 

Využiť môžete bezkontaktné platby hodinkami pomocou služby Garmin Pay, ktorá veľmi dobre funguje s vybranými bankami aj na Slovensku. Vlajkový model Fenix 7X ponúka v otvoroch po stranách farebne nastaviteľné LED svetlá, ktoré sa dajú využiť na prisvetlenie ako baterka, prípadne na zvýšenie ochrany používateľa pri športovaní v zhoršených svetelných podmienkach. 

Séria Garmin Fenix 7 je dostupná v troch verziách (štandard, solar a sapphire solar) a troch veľkostiach (42 mm, 47 mm a 51 mm). Bežný človek sa v tom môže strácať. Na webe garmin.com si môžete vybrané modely porovnať. Jednotlivé rozdiely sú prehľadne zobrazené. Cena najlacnejšej verzie (Fenix 7, 7S) začína na sume 699,90 eur, za prémiový model Fenix 7X zaplatíte 899,90 eur

Garmin Epix (Gen 2) sa od hodiniek Fenix 7 líšia absenciou solárneho nabíjania, chýbajú im LED svietidlá a dostupné sú iba v jednej veľkosti 47 mm. Takisto disponujú dotykovým displejom kombinovaným s ovládaním fyzickými tlačidlami po stranách ciferníka. Namiesto transflektívneho displeja je tu však použitý tradičný AMOLED panel. 

Nechýbajú im štandardné funkcie, ako je monitorovanie zdravia, bezkontaktné platby, prehrávanie hudby cez Spotify, či prijímanie notifikácií zo spárovaného smartfónu. Na jedno nabitie by mali podľa výrobcu zvládnuť až 16 dní používania. Ak si zapnete funkciu Always On, výdrž sa skráti na približne šesť dní. 

Cena Grmin Epix (Gen 2) začína na sume 899,99 eur. Za model so zafírovým sklíčkom a titánovou lunetou si priplatíte sto eur. Všetky novinky sú dostupné cez webovú stránku garmin.sk.

Zdroj: garmin.sk
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu