Garmin Fenix 6: tri veľkosti, nové funkcie aj solárne nabíjanie

Šiesta séria outdoorových smart hodiniek prchádza v troch veľkostiach displeja, lepšou výdržou batérie, novou generáciou optického pulzomera Pulse Ox2 a dokonca aj solárnym nabíjaním.

Inteligentné hodinky Garmin sú obľúbené pre svoje funkcie, dizajn, širokú ponuku modelov aj slušnú výdrž batérie na jedno nabitie. 

Šiesta generácia radu Fenix ponúka niekoľko verzií s rôznym dizajnom, veľkosťou ciferníka a funkciami. Základné delenie podľa uhlopriečky je na Fenix 6S (42 mm), Fenix 6 (47 mm) a Fenix 6X (51 mm). 

Základné parametre Garmin Fenix 6:
Rozmery 47 x 47 x 14,7 mm, hmotnosť 80 g, displej 1,3'' (33 mm), 260 x 260 px., GPS + Glonass + Galileo, vododtesnosť 10 ATM, 64 MB pamäť, snímač tepu srdca, Bluetooth, kompas, výškomer, výdrž batérie až do 14 dní (hodinky + 24/7 pulz + BT smartfunkcie. 

Základné parametre Garmin Fenix 6S:
Rozmery 42 x 42 x 13,8 mm, hmotnosť 58 g, displej 1,2'' (30 mm), 240 x 240 px., GPS + Glonass + Galileo, vododtesnosť 10 ATM, 64 MB pamäť, snímač tepu srdca, Bluetooth, kompas, výškomer, výdrž batérie až do 9 dní (hodinky + 24/7 pulz + BT smartfunkcie. 

Základné parametre Garmin Fenix 6X:
Rozmery 51 x 51 x 14,9 mm, hmotnosť 93 g, displej 1,4'' (36 mm), 280 x 280 px., GPS + Glonass + Galileo, vododtesnosť 10 ATM, 32 MB pamäť, snímač tepu srdca, Bluetooth, Wi-Fi, kompas, výškomer, výdrž batérie až do 21 dní (hodinky + 24/7 pulz + BT smartfunkcie, nainštalované mpay Topo Europe + Mapy EU lyžiarskych stredísk + Golfové ihriská. 

Najmenšia a stredná veľkosť sa okrem základného modelu delí na verzie Pro a Sapphire, najväčší model Fenix 6X sa predáva v prevedení Pro a Sapphire, no aj so solárnym nabíjaním s označením Pro Solar

Dôležitým rozdielom medzi základným modelom a Pro verziou je, že mapová navigácia, Wi-Fi pripojenie a prehrávanie hudby z vnútorného úložiska je dostupné iba v hodinkách s označením Pro. 

Model Solar dostal úplne nové sklíčko vyrobené z transparentného solárneho panelu potiahnutého antireflexnou vrstvou, nechýba ani odolná úprava firmou Corning. Priamo v menu máte možnosť vidieť výkon solárneho panelu. Predĺženie výdrže batérie sa mení v závislosti od prijatej energie. Podľa skúseností používateľov reaguje solárny graf len vtedy, ak je ciferník priamo otočený na slnko. 

Výrobca dodáva, že solárnym dobíjaním viete pri celodennom používaní s minimálne tromi hodinami strávenými vonku, predĺžiť výdrž batérie z 21 na 24 dní. Podmienkou sú svetelné podmienky minimálne 50-tisíc lux. 

Séria Fenix 6 dostala nový čipset s podporou multi GNSS (GPS, Glonass a Galileo), ktorý je presnejší v určovaní polohy a zároveň menej energeticky náročný. Vďaka novej správe batérie máte lepší prehľad o spotrebe energie a namiesto percent vidíte zostávajúci čas. Samozrejmosťou je šetriaci režim, ktorý dokáže predĺžiť výdrž až dvojnásobne. 

Všetky model spĺňajú certifikáciu vojenského štandardu MIL-STD-810G aj normu vodeodolnosti ATM/100, taže ich môžete bez obáv zobrať do náročného terénu a sú vhodné aj pre vodné športy. 

Nová generácia pulzomeru Elevate prináša meranie tepu srdca aj pod vodou. Novinkou je PulsOX oximeter, ktorý meria saturáciu krvi kyslíkom. Funkciu oceníte napríklad pri vysokohorskej turistike. 

Modely s prívlastkom Pro a Sapphire obsahujú aj mapové podklady: lyžiarske mapy, TOPO mapy, Golfové ihriská a Popularity routing, ktoré vám ukážu obľúbené trasy rozdelené podľa aktivít. 

Nová generácia Garmin Fenix 6 je dostupná už aj na Slovensku, na výber je v rôznych verziách a farebných prevedeniach. Cena základnej verzie sa pohybuje okolo 600 eur, za Pro verziu si priplatíte 100 eur. Model Sapphire začína na sume 799 eur. Najdrahší model Pro Solar má v slovenskom obchode garmin.sk cenovku 950 eur

Zdroj: garmin.sk
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu