G-Suite sa mení na Google Workspace a prinesie nové možnosti

Rebranding je súčasťou nového, konzistentného vizuálu služieb, ktoré ponúka Google Workspace. Okrem zmeny názvu prídu aj nové ikony, z ktorých najvýraznejšou zmenou bude Gmail. Bonus prinesú aj nové možnosti pre platiacich zákazníkov.

Označenie G-Suite bolo od roku 2006 používané pre kolekciu cloudových služieb Googlu. Patria medzi ne Gmail, Disk, Kalendár, Meet, Dokumenty, Tabuľky, Prezentácie a ďalšie. Od teraz ich však budeme poznať pod označením Google Workspace. Ponuka služieb pod novým názvom zostáva rovnaká a zmien sa dočkajú len ikony, ktoré prešli redizajnom. Najväčšiu zmenu v tomto smere od svojho vzniku prinesie Gmail.

Na známu ikonu obálky môžete začať zabúdať. Nová ikona bude klásť dôraz len na písmeno M vo všetkých farbách Googlu. V rovnakom tóne sa ponesú aj ostatné ikony Workspace. Identita značky sa tak stane konzistentná a platiaci zákazníci (väčšinou podnikatelia a firmy) dostanú čoskoro aj ďalšiu novinku, ktorá sa týka ich používateľskej skúsenosti. 


Cieľom je zjednodušiť spoluprácu na konkrétnych projektoch a rozšíriť jej možnosti. Po novom budete môcť dynamicky vytvárať dokumenty a spolupracovať na nich s každým hosťom v chatovacej miestnosti. 

Jednoduchšie bude aj zdieľanie mimo organizácie. V tabuľkách, dokumentoch a prezentáciách bude možné zobraziť ukážku pripojeného súboru bez toho, aby ste ich museli otvárať na novej karte. Príchod noviniek sa očakáva v najbližších týždňoch.  


Zdroj: Google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu