Fossil Group ukázala na CES 2021 nové modely inteligentných hodiniek s WearOS

Skupina Fossil Group priniesla na tohtoročnú výstavu CES 2021 chytré hodinky 5. generácie. Poháňa ich čip Snapdragon Wear 3100, beží v nich operačný systém Googlu a líšia sa vyhotovením. K dispozícii je aj model s LTE.

Výstava CES 2021 tento rok odštartovala v online podobe a postupne odhaľuje mnohé zaujímavé novinky. Skupina Fossil Group predstavila svoje smart hodinky 5. generácie, ktoré poháňa čip Snapdragon Wear 3100. Majú podporu eSIM a umožňujú prijímať hovory či SMS správy. Samozrejmosťou je počúvanie hudby, na ktoré nemusíte míňať dáta a skladby zo Spotify môžete ukladať aj do úložiska s kapacitou 8 GB. 

Fossil Gen 5 LTE majú 1,3” displej a ponúkajú tri režimy. Denný obsahuje všetky dostupné funkcie a pri ich používaní budete hodinky nabíjať pravdepodobne každý deň. V rozšírenom režime máte k dispozícii iba základné funkcie za cenu úspory batérie, ktorá by podľa výrobcu mala vydržať pár dní. Tretí režim vám na hodinkách zobrazí iba čas, vďaka čomu by mala výdrž batérie atakovať týždňovú hranicu. 

K dispozícii sú štandardné režimy na monitorovanie športových aktivít a Fossil tvrdí, že hodinky sú vhodné aj na plávanie. S odolnosťou 3ATM (proti postriekaniu vodou a dažďu) by sme to však neskúšali. 

Do skupiny Fossil Group patrí aj značka Michael Kors, ktorá ukázala dve verzie svojich hodiniek. Rozdiel je vo vyhotovení, kde lacnejšia verzia má hliníkové púzdro a silikónový remienok. Drahšia je z nehrdzavejúcej ocele a má sedemčlánkový remienik. 

Výbavu uzatvára 1,19” AMOLED displej a 4 GB úložisko. Chýba aj LTE, ale hovory môžete vďaka vstavanému reproduktoru a mikrofónu prijímať po pripojení k telefónu.

V obidvoch modeloch beží operačný systém WearOS, a tak ako jedny z mála na trhu podporujú bezkontaktné platby Google Pay. Cenu ani európsku dostupnosť nových smart  hodiniek zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: Fossil


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu