Fossil Gen 6: AMOLED displej, Wear OS a Snapdragon Wear 4100+

Najnovšia generácia inteligentných hodiniek prináša vysoký výkon, BT hovory cez spárovaný smartfón, rýchle nabíjanie batérie a vylepšené meranie zdravotných funkcií.

Najnovšie inteligentné hodinky Fossil Gen 6 sú podľa výrobcu to najlepšie, čo doteraz vytvoril. Oproti predchádzajúcej generácii, ktorá sa predáva aj na Slovensku, sú rýchlejšie, a ponúkajú inovatívnejšie funkcie. Hodinky poháňa výkonný čipset Snapdragon Wear 4100+ a bežia na platforme Wear OS. 

Základné parametre:
Ciferník 42 mm alebo 44 mm, 1,28'' AMOLED displej, rozlíšenie 416 x 416 b., 326 ppi, platforma Wear OS, 1 GB RAM, 8 GB úložisko, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, Wi-Fi, reproduktor, mikrofón, akcelerometer, výškomer, kompas, gyroskop, snímač srdcovej frekvencie PPG, meranie SPO2, výdrž batérie 24 hodín, rýchle nabíjanie, odolnosť voči vode 3ATM, kompatibilita s Androidom a iOS. 

Novinka prichádza v niekoľkých dizajnoch a veľkostiach, takže si vyberie naozaj každý. Zamrzí slabá, len 24-hodinová výdrž batérie. Dobrou správou je zvýšenie rýchlosti nabíjania. Už 30 minút na nabíjačke doplní energiu do 80 % kapacity batérie. V prípade potreby môžete výdrž predĺžiť aktiváciou šetriaceho režimu. 

Hodinky sú vybavené novým senzorom SpO2 pre meranie nasýtenia krvi kyslíkom a snímačom s kontinuálnym  sledovaním tepu srdca. Samozrejmosťou je monitorovanie fyzickej aktivity, spánku a podobne. Ciferník s dotykovým 1,28-palcovým AMOLED displejom a funkciou Always on dopĺňajú programovateľné hardvérové tlačidlá v bočnej stene. 

Vďaka vodotesnosti 3 ATM môžete Fossil Gen 6 využiť aj pri plávaní. Integrovaný reproduktor a mikrofón dovoľujú prijímať hovory zo spárovaného smartfónu. Podporujú aj bezkontaktné platby cez Google Pay, ktoré boli nedávno sprístupnené už aj na Slovensku. 

Hodinky Fossil 6. generácie sú dostupné na predobjednávky zatiaľ v USA, cena začína na sume 299 USD. Neskôr sa počíta aj s uvedením na európskom trhu. 

Zdroj: fosiil.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu