Fitbit Versa 2 dostali AMOLED displej, mikrofón a podporu Spotify

Nová generácia inteligentných hodiniek prináša vylepšené monitorovanie spánku, hlasové ovládanie a AMOLED displej s Always on zobrazením.

Medzi hlavné novinky hodiniek Fitbit Versa 2 patrí zabudovaný mikrofón, ktorý umožní majiteľom android zariadení prevod reči na text, takže odpovedanie na doručené správy bude hračkou. Využiť môžete aj hlasovú asistentku Alexu. 

Hodinky dostali oproti predchodcovi rýchlejší procesor, podporu pre hudobnú aplikáciu Spotify, zaznamenávanie plaveckého tréningu a AMOLED displej s vyšším jasom a režimom Always on. Pri jeho používaní s avšak pripravte na častejšie nabíjanie než raz za päť dní, ktoré by mali hodinky ponúknuť bez zapnutej funkcie. Výrobca odhaduje výdrž na jedno s aktivovaným Always on displejom nabitie na približne dva dni.  

Podrobnú recenziu predchádzajúcej generácie si prečítate v minuloročnom článku Fitbit Versa - hodinky na šport aj do práce.

Základné parametre:

Rozmery displeja: 40 x 40 mm, farebný dotykový AMOLED displej, Always on zobrazenie, akcelerometer, gyroskop, optický senzor tepu srdca, vibračný motorček, snímač okoloitého jasu, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, NFC, výdrž batérie približne 5 dní, doba nabíjania 2 hodiny, úložisko 2,5 GB, vodeodolnosť 50 m / 5 ATM, operačná teplota: -10 °C až +60 °C, maximálna prevádzková nadmorská výška: 8535 m n.m, synchronizácia: automatická bezdrôtová s PC (minimálne Windows Vista alebo Mac OS X 10.6, USB port), iOS (minimálne iPhone 4S alebo iPad 3. generácie), Android 5.0 a Windows 10.

Obsah balenia:

Hodinky Fitbit Verse, malý a veľký remienok (x2 Special Edition), nabíjačka s káblom.

Nechýbajú známe funkcie pre meranie fyzických aktivít, zdravia ani monitorovanie spánku. Najnovšie funkcie Sleep Score. Inteligentné budenie a Sleep mode pomáhajú zlepšiť kvalitu spánku. 

Estimated Oxygen Variation graf ponúkne odhad hladiny kyslíka v cievnom systéme. Dáta hodinky získajú pomocou kombinácie červených a infračervených senzorov na szadnej strane zariadenia. Krátkodobé zmeny hladiny kyslíka v krvnom riečišti môžu indikovať zmeny dýchania v priebehu spánku. 

Fitbit Versa 2 automaticky zaznamenávajú fyzickú aktivitu, monitorujú srdcový tep 24/7, ponúkajú viac než 15 režimov cvičení a využívajú GPS zo spárovaného mobilu. Využijete ich aj na bezkontaktné platby pomocou Fitbit Pay. Na Slovensku podporujú Fitbit Pay Poštová banka a 365.bank. 

K hodinkám si môžete dokúpiť vymeniteľné remienky rôznych materiálov a farieb, takže ich ľahko prispôsobíte aktuálnej udalosti či oblečeniu. 

Fitbit Versa 2 si môžete predobjednať na stránkach fitbit.com v rôznych farebných prevedeniach. Cena začína na sume 199,95 eur. Dostupnosť je naplánovaná na prelom septembra a októbra.

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu