Fitbit už je oficiálne súčasťou spoločnosti Google

Akvizícia dvoch firiem bola ohlásená v novembri 2019 a po splnení všetkých zákonný podmienok už Fitbit oficiálne patrí pod Google. Údaje o zdraví používateľov Fitbit zariadení ale nesmú byť použité na cielenie Google reklamy.

CEO a spoluzakladateľ firmy Fitbit James Park sa vo svojom vyhlásení pochválil, že za 13 rokov existencie značky sa predalo viac než 120 miliónov zariadení vo vyše 100 krajinách. Spoločne používatelia podnikli 275 biliónov krokov a zaznamenali viac než 15 miliárd hodín spánku. 

Od akvizície si sľubuje rýchlejšie inovácie, nové príležitosti a možnosť vyrábať ešte lepšie produkty na podporu zdravia a welnes potrieb. Kompatibilita so systémom iOS má byť napriek prechodu pod krídla Googlu, ktorý vlastní Android, zachovaná. 

Používatelia sa vraj nemusia obávať o svoje osobné údaje a Google bude postupovať v súlade s nariadeniami regulačných orgánov. Údaje o zdraví používateľov Fitbit zariadení tak nebudú použité na cielenie Google reklamy, ale budú uchovávané oddelene od ostatných údajov o reklamách.

Google tiež potvrdil, že používatelia Fitbitu si aj naďalej môžu zvoliť pripojenie k službám tretích strán. To znamená, že stále budete môcť pripojiť svoje obľúbené aplikácie k svojmu Fitbit účtu.

Medzi informáciami o dopadoch akvizície mi chýba vyjadrenie k platobnej službe Fitbit Pay, ktorá funguje aj na Slovensku. V smart zariadeniach značky Fitbit beží vlastný operačný systém a je otázne, či v budúcich nových zariadeniach nepoužije Google vlastné riešenie Wear OS, ktorého súčasťou je Google Pay a Fitbit Pay tak postupne zanikne.

Bola by to škoda najmä pre majiteľov smartfónov značky Huawei a Honor bez podpory Google služieb, pre ktorých je Fitbit Pay (Garmin Pay) jedným z riešení pri bezkontaktnom platení inteligentnými hodinkami alebo náramkom v obchodoch, keďže platenie mobilom nemôžu využívať. 

Zdroj: blog.fitbit.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease17.01.2021 - 23:16 Trvalý odkaz

Google Pay v hodinkách a náramkoch tu nie je podporovaný a Fitbit Pay postupne zanikne, smutné :(

Celá diskusia 1 príspevok