Firma Fitbit získala certifikáciu na využitie EKG v Európe

Vďaka certifikácii môže byť aplikácia EKG dostupná aj v európskych krajinách. Používatelia tak budú môcť sledovať záznam činnosti srdca priamo na svojom zápästí.

Spoločnosť Fitbit oznámila, že obdržala certifikáciu Conformité Européenne (CE) pre aplikáciu EKG na hodinkách Fitbit Sense. Bližšie informácie o novinke sme vám priniesli v článku Nové hodinky Fitbit Sense zmerajú EKG aj teplotu kože.

Aplikácia EKG dokáže posúdiť srdcový rytmus a detekuje fibriláciu siení, čo je ochorenie, ktorým trpí viac než 33,5 milióna ľudí po celom svete. Fibrilácia siení zvyšuje riziko ďalších chorôb, napríklad cievnej mozgovej príhody. Podľa niektorých štúdií až 25 % týchto pacientov malo problémy s fibriláciou siení. 

Certifikácia potrebná na sprístupnenie merania EKG na hodinkách Fitbit Sense tak dáva používateľom možnosť sledovať ďalší ukazovateľ svojho zdravia a v prípade zistených nepravidelností činnosti srdca konzultovať svoj stav s lekárom. 

Na zmeranie EKG stačí podržať na ocelovm ráme prst po dobu 30 sekúnd. Nameraný záznam sa uloží aj do mobilnej aplikácie. 

Inteligentné hodinky Fitbit Sense sa na slovenskom trhu predávajú za približne 329 eur. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu