Facebook vraj pracuje na vlastných smart hodinkách s odnímateľnými fotoaparátmi

Kamery si budete môcť umiestniť na ľubovoľné miesto a zachytiť tak ešte lepšie fotografie. Chýbať by nemali ani štandardné funkcie známe z ostatných chytrých hodinek, ako monitor fitness aktivít či sledovanie srdcovej frekvencie.

Zdá sa, že najväčšia sociálna sieť sa chystá vstúpiť do vôd nositeľného príslušenstva. Facebook by mal podľa portálu The Verge pripravovať svoje vlastné chytré hodinky. Ich špecialitou vraj bude dvojica odnímateľných kamier, ktoré si používatelia budú môcť umiestniť kdekoľvek podľa potreby. 

Spomínané kamery budú zrejme umiestnené v puzdre z nehrdzavejúcej ocele. Jedna z nich by mala byť predná - určená na videohovory. Druhá vraj ponúkne automatické zaostrovanie a záznam videa v 1080p. Chýbať by nemali ani všetky štandardné funkcie, ktoré poznáme z ostatných smart hodiniek, teda monitor zdravia, záznam fitness aktivít či sledovanie srdcovej frekvencie. 

Zatiaľ neoficiálne informácie spomínajú aj podporu LTE či trojicu farieb: bielu, čiernu a zlatú. Ich uvedenie sa očakáva niekedy budúci rok s údajnou cenovkou 400 dolárov. Samotný Facebook sa zatiaľ k príprave hodiniek nevyjadril a správy tak zatiaľ treba brať s rezervou. 

Zdroj: The Verge

Diskusia k článku:

Začať diskusiu