Facebook Pay: platobná služba s prepojením na Messenger, Instagram a WhatsApp

Cieľom novinky je združiť všetky platobné riešenia hlavnej a dcérskych spoločností Facebooku na jedno miesto. Stačí pridať svoju platobnú kartu. Služba je momentálne testovaná v USA.

Najväčšia sociálna sieť oznámila, že zjednotí všetky svoje platobné metódy pod jednu strechu, ktorú nazýva Facebook Pay. Okrem základnej mobilnej aplikácie má byť prepojená s Messengerom, Instagramom a WhatsAppom. Všetky dcérske služby Facebooku tak ponúknu konečne jedno riešenie. Novinka momentálne prichádza vo svojej testovacej verzii pre USA. 

Podporuje zbierky, nákupy v aplikáciách a hrách, kúpu lístkov na podujatia, platby medzi používateľmi a nákupy z vybraných stránok či Marketplace. Integrácia Instagramu a WhatsAppu by mala prísť v priebehu času. Facebook naznačuje aj medzinárodné rozšírenie, zatiaľ však bez konkrétneho dátumu. Cieľom služby je uľahčiť transakcie a zároveň zabezpečiť ochranu osobných údajov. 

Na výber máte možnosť riešenia iba pre aplikáciu Facebook alebo môžete novinku používať naprieč zmienenými službami. Ak sa rozhodnete pre prvú možnosť, Facebook Pay nebude v Messengeri, Instagrame a WhatsAppe fungovať automaticky. Samozrejmosťou je aj technická podpora v podobe živého chatu, kompatibilita s najznámejšími platobnými kartami či PayPalom. 

Zdroj: Facebook


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu