Facebook Lite dostáva tmavý režim, hlavná aplikácia si ešte musí počkať

Aj napriek tomu, že iné aplikácie, ktoré patria pod najväčšiu sociálnu sieť, už majú tmavý režim nejaký ten piatok, hlavná stále čaká. Nádej prináša Facebook Lite, ktorý spoločnosť zrejme používa na testovanie funkcie.

Používateľské prostredie smartfónov prechádza v poslednom čase na tmavý režim. Údajne šetrí zrak a pri AMOLED displejoch aj batériu. 

Je integrovaný v systémoch Android 10 / iOS 13 a postupne ho ponúkajú aj aplikácie tretích strán. Tmavý režim má napríklad Instagram, Snapchat, Twitter či Gmail. Už viackrát sa v súvislosti s ním hovorilo aj o aplikácii Facebook. 

Kým hlavná verzia na stmavnutie stále čaká, Facebook Lite dostáva tmavý režim v týchto dňoch. Prepínač sa aktuálne objavil v menu aplikácie, kde ho stačí aktivovať a prostredie stmavne. 

Je možné, že najväčšia sociálna sieť používa Lite verziu na testovanie a čoskoro prinesie dark mode aj do hlavnej aplikácie. 

Messenger je v tomto smere rýchlejší a tmavý režim dostal zhruba pred rokom. Výnimkou nie je ani Instagram, ktorý stmavol v októbri. 

Zdroj: Google Play

Diskusia k článku:

Začať diskusiu