Facebook Gaming: streamovacia služba zameraná na bezplatné hry

Najväčšia sociálna sieť spustila vlastnú cloudovú službu zameranú na mobilné free-to-play hry. Jej najväčšou výhodou je okamžitá dostupnosť titulov, ktoré sa dajú hrať bez inštalácie.

Streamovacie cloudové služby v posledných rokoch naberajú na popularite. Tú svoju spúšťa už aj Facebook. Nebude však konkurovať riešeniam od Nvidie, Googlu či Microsoftu. Najväčšia sociálna sieť sa zameriava iba na mobilné hry, zatiaľ čo služby konkurencie cielia na počítače. Novinka ponúka obsah, ktorý je k dispozícii okamžite. Stačí si vybrať konkrétny titul a môžete začať hrať. 

Nie je potrebná žiadna inštalácia. Celý zoznam dostupných titulov si môžete pozrieť na tomto odkaze. Ďalším veľkým rozdielom oproti konkurencii je, že Facebook Gaming ponúka len tzv. free-to-play hry, ktoré sa dajú hrať zdarma. Niektoré z nich však ukrývajú in-game nákupy, ktoré sú synchronizované s natívnou verziou hry v prípade, že by ste ju mali nainštalovanú aj v telefóne. 

Každý titul z ponuky si môžete totiž stiahnuť do telefónu a synchronizácia prebieha prostredníctvom vášho Facebook účtu. Novinka podporuje aj cross-play hranie, vďaka čomu môžu používatelia na cloude hrať s tými, ktorí majú hry uložené v telefóne. Aktuálna ponuka je obmedzená a jej rozšírenie sa očakáva budúci rok. 

Facebook Gaming je momentálne k dispozícii len v USA na Android a prostredníctvom webového prehliadača. iOS verzia zatiaľ chýba, čím chce Facebook zrejme poukázať na obmedzujúce pravidlá cloudového hrania, ktoré razí Apple. 

Zdroj: Facebook


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu