Facebook chce okrem videí odporúčať aj populárne fotky

Novinka bude podobná Instagramu. Algoritmus dáva používateľom do pozornosti ďalšie fotografie podobné tým, ktoré sa im páčia. Na Facebooku podobný systém už funguje pri videách.

Nie je tajomstvom, že Facebook je materská spoločnosť Instagramu. Aj preto z času na čas vidíme, ako od seba dvojica sociálnych sietí kopíruje niektoré funkcie. 

Ak na Facebooku sledujete videá v režime celej obrazovky a posuniete sa dole, sociálna sieť vám odporúča ďalšie, podobné tomu, na ktoré ste ťukli. Instagram presadzuje podobné odporúčania na fotografiách. Podľa informácií portálu TechCrunch by mala rovnaká funkcia prísť aj na Facebook pod názvom Populárne fotky

Aktuálne prehliadanie funguje tak, že keď si fotografiu zväčšíte do režimu celej obrazovky (s čiernym pozadím) a prstom potiahnete nadol, dostanete sa späť. Po novom by ste mali pohybom nadol vidieť ďalšie obrázky, ktoré vám Facebook odporučí. Buď pôjde o príspevky vašich priateľov, alebo verejné príspevky zo stránok. 

O výber sa má starať algoritmus podobný Instagramu. Fotografie sa zároveň dočkajú skrátenia popiskov na 65 znakov. Facebook mal pre TechCrunch potvrdiť, že testovanie novinky skončilo. Či sa napokon dostane do finálnej podoby ani žiadne ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe. 


Zdroj: TechCrunch

Diskusia k článku:

Začať diskusiu