Facebook a Instagram žiada používateľov iOS o povolenie sledovania, aby mohol byť zadarmo

Na majiteľov iPhonov a iPadov čaká po aktualizácii systému pri otvorení Facebooku a Instagramu prekvapenie. Firma ich žiada o možnosť sledovať ich aktivitu, aby tak mohli byť aplikácie naďalej zadarmo.

Verzia operačného systému iOS 14.5 je k sledovaniu súkromia aplikáciami nekompromisná. Je len v rukách používateľa, ktorému softvéru umožní sledovať aktivity v apkách a na webstránkach iných spoločností za účelom poskytovania reklamy, alebo zdieľania informácií so spoločnosťami, ktoré sa zaoberajú sprostredkovaním dát.

Nielen pre Facebook a Instagram to znamená finančný problém, menej reklamy, menej peňazí. Preto oslovuje používateľov a presviedča ich na povolenie sledovať aktivitu prijatú z aplikácií a webov, ktoré v zariadení navštívia. Dôvodom má byť lepšia personalizácia reklám, podpora pre firmy a aj vďaka tomu vraj môže byť Instagram a Facebook naďalej zadarmo. 

Po kliknutí na ozname na možnosť Pokračovať dostanete na výber, či apke sledovanie povolíte alebo nie. Nemusíte sa obávať, že neudelením súhlasu prídete o prístup do aplikácie. Aj bez odsúhlasenia sledovania môžete Facebook a Instagram používať bez obmedzení. Aplikáciám môžete povoliť sledovanie v Nastavenia -> Súkromie -> Sledovanie. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu