Exynos 2200 príde neskôr, než sa plánovalo. Samsung dôvod neprezradil

Včera mala prebehnúť premiéra najnovšieho čipsetu Exynos 2200. Jeho nasadenie sa očakáva v pripravovanej sérii Galaxy S22, no Samsung uvedenie odložil.

Od čipsetu Exynos 2200, ktorý má priniesť na mobilnú platformu grafiku od AMD, mala odborná verejnosť veľké očakávania. Príchod 11. januára prezradil Samsung na Twitteri koncom minulého roka, no nakoniec je všetko inak. Bez vysvetlenia pôvodný príspevok z účtu Samsungu zmizol a žiadne uvedenie neprebehlo.

Spoločnosť sa zatiaľ nevyjadrila, o možných dôvodoch tak môžeme iba špekulovať. Či nedosahoval nový 4 nm čipset očakávané výsledky, alebo či je problém vo výrobnom procese. Exynos 2200 mal byť konkurentom aj pre čipset od Applu, no na jeho oficiálne predstavenie si ešte musíme počkať. Dokedy, netušíme. Nie je ani isté, ako sa to dotkne pripravovanej série Galaxy S22, ktorej príchod sa očakáva vo februári alebo marci. 

V Európe sa predávali eskové modely s Exynosom, na trhu USA so Snapdragonom, za čo mali fanúšikovia na Samsung roky ťažké srdce. Ak by sa mal príchod Exynosu 2200 výrazne oneskoriť a narušilo by to uvednie série Galaxy S22, riešením by mohlo byť nasadenie nového Snapdragonu 8 Gen 1, čo by určite mnohých potešilo, otázkou však ostáva dostupnosť tohto čipsetu. 

Bude zaujímavé sledovať vývoj "kauzy", o jej priebehu vás budeme informovať. 

Zdroj: sammobile.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu