Evolveo StrongPhone Z4

Lacný vode, prachu a pádom odolný tlačidlový dual SIM telefón so základnou výbavou, 2,8'' displejom, LED svietidlom, SOS tlačidlom, FM rádiom s integrovanou anténou a 2500 mAh batériou.

Základné parametre:

OS: vlastný

procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

rozmery: 144 x 64 x 16,5 mm

hmotnosť: 169 gramov

displej: 2,8'' (71 mm), IPS, 240 x 320 b., odolný voči poškriabaniu

zadný fotoaparát: 2 Mpix

pamäť: ??? + 32 MB RAM + microSD do 64 GB

globálny prenos dát: 2G

lokálny prenos dát: Bluetooth, microUSB

ostatné: FM rádio s integrovanou anténou, zvýšená odolnosť voči vode (IP68), audio jack, LED svietidlo, SOS tlačidlo

dual SIM: pravdepodobne 2 x miniSIM + microSD 

batéria: 2500 mAh

Neobsahuje/nepodporuje: 3G, LTE, prednú kameru, GPS, Wi-Fi, NFC, USB-C, čítačku odtlačkov, IrDA (infraport), stereo repro, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 58 eur, v predaji

V slovenských obchodoch sa začal predávať odolný tlačidlový telefón s nízkou cenovkou určený do náročných podmienok. Robustnej konštrukcii s pogumovaným povrchom nevadia pády, nárazy, vibrácie, voda, blato, sneh, vysoké alebo nízke teploty, prach ani hrubé zaobchádzanie. Spĺňa normy certifikácie IP68 (1 meter vodného stĺpca po dobu 30 minút).

Podľa výrobcu novinka nadväzuje na dva roky starý model Evolveo StrongPhone Z3 (základné info), no neprináša nič lepšie, skôr naopak. Predchodca ponúkal Wi-Fi aj 3G pripojenie, tieto technológie pri StrongPhone Z4 nenájdeme. Batérii klesla kapacita o 300 mAh na 2500 mAh. Stále však vzhľadom na hardvérovú výbavu môžete očakávať veľmi dobrú výdrž na jedno nabitie. 

Mierne sa zväčšila uhlopriečka displeja z 2,4'' na 2,8''. Rozlíšenie 240 x 320 bodov ostalo, rovnako aj odolnosť proti poškriabaniu a tlaku. Nechýba núdzové SOS tlačidlo, ktorým môžete v prípade nebezpečia privolať pomoc. Po jeho stlačení začne telefón automaticky vytáčať predvolené čísla a odošle na ne núdzovú správu.

Vo výbave výrobca uvádza 2 Mpix fotoaparát, LED svietidlo, FM rádio so vstavanou anténou a automatickým ladením staníc. Súčasťou menu je aj kalendár, budík, hlasový záznamník alebo kalkulačka. Telefón môžete využiť ako power banku pre dobíjanie druhých zariadení. Cez microUSB konektor. Na zjednodušení procesu nabíjania je telefón vybavený nabíjacím stojančekom. 

Odolný telefón Evolveo StrongPhone Z4 je u vybraných predajcov za 58 eur. 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu