Evolveo StrongPhone F5

Odolný dual SIM s véčkovou konštrukciou, vnútorným 2,4'' displejom, 1200 mAh batériou, SOS tlačidlom, slotom na microSD kartu, 3,5 mm jackom a FM rádiom s integrovanou anténou.

Základné parametre:

OS: vlastný

procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

rozmery: 112 x 58 x 22 mm

hmotnosť: 135 gramov

hlavný displej: 2,4'', TFT, 240 x 320 b.,

externý displej: 1,44'', monochromatický

fotoaparát: 1,3 Mpix

pamäť: ??? + microSD

globálny prenos dát: 2G

lokálny prenos dát: Bluetooth, microUSB

ostatné: FM rádio s integrovanou anténou, zvýšená odolnosť voči vode (IP68), audio jack

dual SIM: 2 x miniSIM + microSD

batéria: 1200 mAh, pravdepodobne vymeniteľná 

Neobsahuje/nepodporuje: 3G, LTE, Wi-Fi, NFC, USB-C, GPS, čítačku odtlačkov, informačnu diódu, IrDA (infraport), stereo repro, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 65 eur, v predaji

Zaujímavý odkaz: Nokia 2720 Flip (základné info)

Novinka značky Evolveo prináša nielen véčkovú konštrukciu, ktorá je dnes už skôr vzácnosťou, ale aj odolnosť voči vode, prachu a nárazom. Spĺňa certifikáciu IP68, takže telefónu neublíži ani ponorenie do hĺbky 1,5 metra po dobu 30-tich minút. Všetky konektory sú chránené gumeným krytom.

StrongPhone F5 dostal dva displeje. Obidva majú byť dobre čitateľné na slnku a odolné voči poškriabaniu a tlaku. Vnútorný farebný ponúka 2,4'' uhlopriečku a rozlíšenie 240 x 320 bodov. Vonkajší monochromatický s 1,44'' uhlopriečkou zobrazuje prichádzajúce hovory, čas, dátum, doručené SMS-ky a stav batérie. 

Telefón je vybavený SOS tlačidlom, ktoré v prípade potreby zabezpečí rýchly kontakt s okolím. Pre ľahšie ovládanie je možné nastaviť na displeji jednoduché zobrazenie s veľkými písmenami. Evolveo StrongPhone F5 má samostatné tlačidlá pre prehrávač hudby a vstavané FM rádio. Na jeho počúvanie nepotrebujete pripojené slúchadlá, anténa je integrovaná vo vnútri telefónu. 

Medzi výbavou je uvedené svietidlo, 1,3-megapixelový fotoaparát, kalendár, budík, čítačka e-kníh aj 3,5 mm jack. Batériu s 1200 mAh kapacitou nabijete cez microUSB konektor. Vzhľadom na špecifikácie telefónu by mala ponúknuť niekoľkodňovú výdrž na jedno nabitie. 

Pod odnímateľným zadným krytom nájdeme dva sloty na SIM karty formátu mini a samostatný slot pre pamäťovú kartu. Evolveo StrongPhone F5 sa v slovenských obchodoch predáva za odporúčanú cenu 65 eur. 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu