Evolveo EasyPhone FG

Lacné véčko so základnou výbavou, veľkými hardvérovými tlačidlami, dvomi displejmi, SOS tlačidlom, FM rádiom a 1000 mAh batériou.

Základné parametre:

OS: vlastný

chipset: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

rozmery: 110 x 56 x 11,2 mm

hmotnosť: 114 gramov

vnútorný displej: 2,8'' (71 mm), TFT, 240 x 320 b.

vonkajší displej: 1,77'' (45 mm), TFT, 240 x 320 b.

zadný fotoaparát: 0,3 Mpix, LED blesk

pamäť: ???

globálny prenos dát: 2G

lokálny prenos dát: Bluetooth

ostatné: FM rádio, audio jack, kalendár, kalkulačka, SOS tlačidlo, hudobný prehrávač, LED svietidlo

dual SIM: 2 x microSIM + microSD 

batéria: 1000 mAh 

Neobsahuje/nepodporuje: LTE, 3G, NFC, USB-C, microUSB, Wi-Fi, čítačka odtlačkov, informačná dióda, IrDA (infraport), zvýšená odolnosť voči vode, stereo repro, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 45 eur / september 2020

Evolveo EasyPhone FG ponúka kompaktné rozmery, nízku hmotnosť, vyklápaciu konštrukciu, veľké klávesy, jednoduché menu so základnými funkciami, dlhú výdrž na jedno nabitie a dva displeje. 

Okrem 2,8-palcového vnútorného máte k dispozícii aj 1,77'' vonkajšiu obrazovku s informáciami o aktuálnom čase, oznámením o prichádzajúcom hovore, zmeškanom volaní apod. Na prednej strane telefónu sa nachádzajú tlačidlá na príjem alebo odmietnutie hovoru, a je možné tak prijať hovor bez nutnosti telefón otvoriť.

Konštrukcia je jemne drážkovaná, čo uľahčuje manipuláciu a zabraňuje vyšmyknutiu z ruky.  Jednotlivé tlačidlá klávesnice sú oddelené, čo ocenia najmä seniori pri písaní správ a zadávaní telefónnych čísel. Klávesnica je doplnená o samostatné tlačidlá na písanie SMS správ, zapnutie fotoaparátu a spustenie FM rádia alebo svietidla.

Telefón je vybavený SOS tlačidlom, po ktorého stlačení začne zariadenie automaticky vytáčať vopred nadefinované čísla a zároveň na ne odošle núdzovú správu. Vo výbave nechýba FM rádio s automatickým ladením rádiových staníc bez nutnosti zapojenia slúchadiel, základný fotoaparát s bleskom vhodný iba na momentky. 

Evolveo EasyPhone FG je dodávaný s nabíjacím stojanom, do ktorého stačí telefón zasunúť a nabíjanie 1000 mAh batérie sa spustí automaticky. Na Slovensku sa predáva za cenu približne 45 eur, na výber sú dve farebné prevedenia - čierny a červený.


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu