Evolveo EasyPhone FD

Lacný dual SIM s véčkovou konštrukciou, microSD kartami, SOS tlačidlom, FM rádiom, 3,5 mm jackom, VGA fotoaprátom a 1050 mAh batériou.

Základné parametre:

OS: vlastný

procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

rozmery: 104 x 52 x 21 mm

hmotnosť: 98 gramov

vnútorný displej: 2,4'' (61 mm), TFT, 240 x 320 b.

vonkajší displej: 1,77'' (45 mm), TFT, 240 x 320 b.

zadný fotoaparát: 0,3 Mpix, LED blesk

pamäť: ??? + microSD do 64 GB

globálny prenos dát: 2G

lokálny prenos dát: Bluetooth

ostatné: FM rádio, audio jack, kalendár, kalkulačka, SOS tlačidlo, hudobný prehrávač, LED svietidlo

dual SIM: 1 x microSIM + 1 x miniSIM + microSD

batéria: 1050 mAh

Neobsahuje/nepodporuje: LTE, 3G, NFC, USB-C, microUSB, Wi-Fi, čítačka odtlačkov, informačná dióda, IrDA (infraport), zvýšená odolnosť voči vode, stereo repro, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 35 eur, v predaji

Zaujímavý odkaz: Alcatel 2053X (základné info)

EasyPhone FD je telefón so základnými funkciami, veľkými tlačidlami a vyklápaciu konštrukciou určený najmä seniorom, ktorí využívajú mobil hlavne na hovory a nechcú sa starať o výdrž batérie. Zariadenie sa dodáva spolu s nabíjacím stojanom, do ktorého sa telefón odloží v čase, keď ho senior nepoužíva. Tak má istotu, že keď ho bude potrebovať, bude stále na tom istom mieste a vždy nabitý.

Pre zvýšenie bezpečnosti je na zadnej strane telefónu umiestnené SOS tlačidlo. Po jeho stlačení začne telefón automaticky vytáčať vopred určené čísla a odosiela núdzovú SMS správu. Takto je možné aktivovať až päť telefónnych čísel. Medzi ďalšie funkcie patrí VGA fotoaparát s bleskom, FM rádio s automatickým ladením a hudobný prehrávač skladieb uložených na microSD karte. Nechýba kalendár, diktafón ani budík. 

EasyPhone FD ponúka dva farebné displeje: vonkajší s 1,77'' uhlopriečkou, ktorý zobrazí informácie o prichádzajúcom hovore, zmeškanom volaní alebo doručenej SMS a vnútornú 2,4'' obrazovku. Na veľkej klávesnici sú dve tlačidlá vyhradené na priame vytáčanie obľúbených alebo dôležitých čísel. Ostatné telefónne čísla je možné pre rýchle hovory priradiť k ďalším ôsmim tlačidlám klávesnice.  

Na ľavej strane telefónu je vstup pre slúchadlá na počúvanie rádia alebo hudby z microSD karty. Slúchadlá sú súčasťou balenia a umožňujú hands-free telefonovanie. Batéria s kapacitou 1000 mAh zaistí, že aj keď nebude telefón odložený v dokovacej stanici, vydrží bez nabíjania niekoľko dní.

EasyPhone FD sa v slovenských obchodoch predáva v čiernej a červenej farbe za odporúčanú cenu 35 eur. 


 

Diskusia k článku:

cateye16.12.2019 - 13:10 Trvalý odkaz

Má to WiFi či nie? Nikde v článku to nie je spomenuté

Celá diskusia 2 príspevky