Evolveo EasyPhone EG

Lacný tlačidlový telefón s 2,4'' QVGA displejom, SOS tlačidlom, FM rádiom s integrovanou anténou, USB-C, nabíjacím stojanom a 900 mAh batériou.

Základné parametre:

OS: vlastný

procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

rozmery: 130 x 56 x 11 mm

hmotnosť: 105 gramov

displej: 2,4'' (61 mm), IPS, 240 x 320 b.

zadný fotoaparát: 0,3 Mpix

pamäť: 32 MB + microSD do 32 GB

globálny prenos dát: 2G

lokálny prenos dát: Bluetooth, USB-C

ostatné: FM rádio, audio jack, svietidlo, SOS tlačidlo, stojan

dual SIM: nie

batéria: 900 mAh 

Neobsahuje/nepodporuje: 3G, LTE, NFC, Wi-Fi, čítačku odtlačkov, IrDA (infraport), zvýšenú odolnosť voči vode, stereo repro, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 39 eur, v predaji

Tlačidlové telefóny stále nájdeme v ponuke obchodov, pretože si ešte aj dnes v dobe smartfónov nájdu svojich zákazníkov. Zvyčajne ide o seniorov, ktorí potrebujú hardvérovú klávesnicu pre istejšie písanie. Z funkcií najčastejšie využívajú iba hovory.

Novinka z portfólia známej firmy ponúka ľahké ovládanie aj inteligentný nabíjací stojanček, ktorý pomôže vyhľadať odložený telefón, a predovšetkým bezpečnostné prvky vrátane lokalizácie polôh. Kovový predný panel pri čiernom variante zvyšuje odolnosť telefónu. 

Jednotlivé tlačidlá klávesnice sú oddelené, čo spríjemní písanie SMS správ a zadávanie telefónnych čísel. Vstavené FM rádio s automatickým ladením staníc a internou anténou nevyžaduje pripojenie slúchadiel. Rádio je možné počúvať aj na pozadí pri práci s aplikáciami telefónu. 

Pre rýchlejšie hľadanie potrebného čísla alebo ľahšiu identifikáciu volajúceho je možnosť priradiť k ôsmim kontaktom fotografiu. Nechýba nastavenie rýchlej voľby na čísla 2 - 9, svietidlo, ktoré aktivujete tlačidlom na boku telefónu, základný VGA fotoaparát ani hudobný prehrávač s možnosťou prehrávania skladieb uložených na microSC karte.

Na zadnej strane telefónu sa nachádza SOS tlačidlo, po ktorého stlačení telefón začne automaticky vytáčať predvolené čísla a odošle na nich núdzovú správu vrátane informácie o približnej polohe. Polohu je možné získať aj zaslaním SMS zo smartfónu. K určeniu polohy telefón využíva mobilnú sieť, GPS chýba. Presnosť určenia polohy je tak závislá na hustote pokrytia GSM siete – v mestách je presnosť desiatky až stovky metrov, mimo mesta je presnosť nižšia.

Batériu s 900 mAh kapacitou nabijete USB-C káblom alebo vložením do pribaleného stojanu. Evolveo EasyPhone EG kúpite na Slovensku za cenu približne 39 eur. Na výber je v čiernej a červenej farbe. 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu