Elon Musk ponúkol za Twitter astronomickú sumu. Takúto reakciu asi nečakal

Používate Twitter? Elon Musk v ňom totiž vidí obrovský potenciál, ktorý ocenil ponukou na odkúpenie za naozaj neuveriteľnú sumu. Reakcia správnej rady prekvapila.

Miliardár a vizionár Elon Musk je známy tým, že dokáže rozvíriť vody internetu. Nedávno sa mu to podarilo s astronomickou sumou, ktorú ponúkol Twitteru. Chcel ho totiž odkúpiť za neuveriteľných v prepočte takmer 40 miliárd eur

Musk zároveň patrí k najväčším akcionárom Twitteru, kde vlastní vyše 9 % podiel akcií. Aj napriek tomu by ho rád vlastnil celý, pretože sociálna sieť má podľa neho obrovský potenciál, ktorý by rád rozvíjal ďalej.

V liste adresovanom predsedovi správnej rady Twitteru tvrdil, že spoločnosť vo svojej aktuálnej forme nedokáže napredovať. Preto by sa podľa Muska mala stať súkromným subjektom. K tomu jedným dychom dodal, že astronomická ponuka je z jeho strany definitívna. Ak neprejde, bude zvažovať svoje postavenie akcionára. 

Reakcia členov správnej rady ho zrejme nepotešila. Predstavenstvo Twitteru oznámilo, že jednomyseľne prijalo plán akcionárskych práv s obmedzeným trvaním, a to na základe nevyžiadaného nezáväzného návrhu na získanie Twitteru. 

"Plán práv zníži pravdepodobnosť, že akýkoľvek subjekt, osoba alebo skupina získa kontrolu nad Twitterom prostredníctvom akumulácie na voľnom trhu bez toho, aby všetkým akcionárom zaplatila primeranú hodnotu za kontrolu, alebo bez poskytnutia dostatočného času predstavenstvu na informované úsudky a prijatie opatrení, ktoré sú v najlepšom záujme akcionárov."

Preložené do ľudskej reči, správna rada odmietla Muskov návrh a prijala protiopatrenie, pričom negatívny postoj bol aj na strane zamestnancov Twitteru, ktorí službu roky vylepšovali a vylaďovali. Obávali sa, že by Musk Twitter pretvoril podľa vlastných predstáv. Zároveň sa im nepáčilo, že Musk zatlačil svojou agresívnou ponukou Twitter do kúta.

V liste zaslanom predsedovi Twitteru Musk napísal, že ak jeho ponuka na prevzatie nebude prijatá, prehodnotí pozíciu akcionára. Sme zvedaví na pokračovanie. 

Zdroj: twitter.com/APhttps://www.prnewswire.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu