Elon Musk kúpil Twitter za astronomickú sumu. Ako to zmení sociálnu sieť?

Už to vyzeralo, že Muskovi sa obchod nevydarí, no nakoniec je všetko inak. Vďaka sume 44 miliárd dolárov môže ovplyvňovať, akým smerom sa bude Twitter uberať. Nie všetci zamestnanci sú nadšení.

Po tom, čo nedávno správna rada Twitteru zareagovala na Muskovu ponuku na odkúpenie sociálnej siete Twitter prijatím protiopatrení, ktoré mali znížiť pravdepodobnosť získania kontroly nad Twitterom skupovaním akcií, sa karta otočila. 

Svetom prebehla správa, že Elon Musk predsa len kúpil Twitter, a to za sumu 44 milár USD, pričom transakcia sa uskutoční v hotovosti. Musk chce podľa svojich vyjadrení podporovať slobodu slova, overovať účty a znížiť objem spamu. 

Čas ukáže, akým smerom sa bude Twitter uberať a ako tento obchod ovplyvní jeho obsah. Výkonný riaditeľ Twitteru Parag Agrawal tlmočil novinku o dohode o predaji zamestnancom. Ich reakcie boli rôzne, ozývajú sa najmä tí, ktorí majú obavy o budúcnosť vývoja sociálnej siete. 

Elon Musk sa vo svojom nedávnom príspevku vyjadril, že dúfa, že aj jeho najväčší kritici ostanú na Twitteri, pretože to patrí k slobode prejavu. A Twitter má v tomto smere ostať slobodný. Je tu však riziko, že Muskovi nebude prekážať zverejňovanie urážlivých, klamlivých a nenávistných príspevkov, a to všetko v mene slobody slova. 

Akcie Twitteru v pondelok vzrástli o 5,7 % a skončili na úrovni 51,70 USD. Je to však menej, než na akej úrovni sa obchodovali minulý rok. Transakciu už schválilo predstavenstvo spoločnosti a čaká sa na hlasovanie akcionárov. 

Zdroj: reuters.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu