Elektrické kolobežky TIER prišli do Košíc. Ponúkajú smerovky a dlhší dojazd

Už aj obyvatelia a návštevníci Košíc môžu na pohyb po meste využívať zdieľané elektrické kolobežky TIER. V uliciach nájdete 500 e-kolobežiek novej generácie.

Košice sú po Bratislave, kam TIER prišiel minulý rok, druhým slovenským mestom, v ktorom nájdete flotilu zeleno-čiernych elektrokolobežiek. Modely ES400B majú okrem iného o 30 % dlhšiu výdrž baterky než starší model ES400A a svetelnú signalizáciu zmeny smeru, čo prinesie väčšiu predvídateľnosť pohybu jazdcov, a tým aj vyššiu bezpečnosť.  

Podobne ako v iných mestách budú elektrické kolobežky TIER k dispozícii 24 hodín denne, sedem dní v týždni. Zvyčajne sa nachádzajú v blízkosti centrálnych dopravných uzlov a v iných rušných častiach mesta. Naše skúsenosti z Bratislavy si môžete prečítať v minuloročnom článku Vyskúšali sme elektrickú kolobežku TIER

Elektrokolobežky TIER dostupné v Košiciach sú najlepšie vo svojej triede s najväčším predným kolesom, širšou podložkou na státie, nabíjačkou na bezdrôtový telefón, dvojitým stojanom, dvojitými bubnovými brzdami a dvojitým odpružením.

Navyše sú vybavené prednými a zadnými smerovkami pre bezpečnejšiu jazdu. Batérie sa po vybití môžu vymeniť priamo na mieste, čo eliminuje potrebu prepravovať kolobežky do skladov na nabíjanie. 

Jazdci v Košiciach môžu aktuálne využiť výhodný balíček Spring special, ktorý za 0,99 eur umožňuje neobmedzený počet odomknutí počas 30 dní alebo Welcome Day Pass 60 v hodnote 5,99 eur, ktorý je určený pre nových jazdcov počas prvých 7 dní po registrácii v aplikácii TIER. V tejto cene je neobmedzený počet odomknutí a 60 minút jazdy počas 24 hodín.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu