Elektrické kolobežky Bolt už aj vo Zvolene

Ďalším slovenským mestom, kde pribudli zdieľané elektrické kolobežky, je Zvolen. V meste sú k dispozícii už dnes a nájdete ich na viac než 50 miestach.

Miesta boli vyberané v spolupráci s vedním mesta a nabité kolobežky Bolt tam budú umiestňované každé ráno. Po jazde ich možno v rámci mesta zaparkovať na miestach, kde nebudú prekážať. V samotnom centre treba dbať na to, aby boli odstavené vo vyčlenených zónach uvedených aj v aplikácii.

Nezabudnite, že na jazdu by ste mali prioritne využívať krajnice ciest a cyklochodníky. Ak už musíte ísť po chodníkoch, mali by ste ísť byť maximálne rýchlosťou chodca. Po ukončení jazdy zaparkujte tak, aby kolobežka nezavadzala chodcom, kočíkom alebo invalidným vozíkom. Buďte ohľaduplní. Opakované zlé parkovanie môže viesť k zablokovaniu vášho Bolt účtu.

Kolobežky sa dajú požičať cez aplikáciu Bolt dostupnú na Google Play i App Store. V aplikácii stačí prepnúť na vyhľadávanie kolobežiek, a naskenovať QR kód umiestnený na stroji. Pred prvou jazdou sa zobrazia zásady bezpečného pohybu v meste a tiež pravidlá správneho parkovania kolobežiek.

Niektoré z týchto informácií vám podajú kolobežky v hlasovej forme, pričom slovensky, česky a anglicky v závislosti od nastavenia aplikácie. Pri nástupe sa platí 0,50 eur, potom za každú 1 minútu 0,10 eur. Platba za jazdu bude strhnutá z platobnej karty uloženej v účte aplikácie. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Nightmare02.07.2021 - 23:42 Trvalý odkaz

Potvrdzujem :) akurat dnes som dve videl v meste Boltky

Celá diskusia 1 príspevok