Elektrické kolobežky Bolt už aj v Košiciach

Po Bratislave sú Košice druhým slovenským mestom, v ktorom môžu zákazníci platformy Bolt využívať na prepravu elektrické zdieľané kolobežky.

Na používanie kolobežky Bolt nemusíte sťahovať ďalšiu aplikáciu, všetko prebieha cez pôvodnú apku pôvodne určenú na objednania taxíka. V hornej časti displeja nájdete ikonu kolobežky. 

Po kliknutí vidíte voľné zariadenia v okolí a úroveň ich dojazdu. Každá kolobežka má vlastné identifikačné číslo, takže si viete medzi viacerými odparkovanými vybrať tú, ktorá vám dojazdom vyhovuje.  

Požičanie je jednoduché, otvoríte aplikáciu, oskenujete QR kód kolobežky a kliknutím na Odomknúť kolobežku odblokujete. Ako to celé funguje a naše skúsenosti z niekoľkých jázd po Bratislave sa dozviete z článku Vyskúšali sme elektrickú kolobežku Bolt.

V Košiciach je aktuálne rozmiestnených 100 kolobežiek a ich počet sa výši, ak narastie počet používateľov. Cena je rovnaká ako v Bratislave. Odomknutie kolobežky stojí 50 centov a za každú minútu zaplatíte 15 centov. 10-minútová jazda tak bude stáť dve eurá. Pri celodennom používaní je maximálna cena 25 eur. 

Na jeden nabíjací cyklus dokáže kolobežka prekonať vzdialenosť až 40 kilometrov. Skutočný počet najazdených kilometrov však závisí od štýlu používania. Nabité a dezinfikované kolobežky sú každé ráno rozvážané na určené miesta.

V Bratislave, najmä v mestkej časti Ružinov, riešia problém so zle zaparkovanými kolobežkami. V tomto prípade však chyba nie je na strane firmy, ale používateľov, ktorí nerešpektujú pokyny na správne a bezpečné zaparkovanie kolobežky tak, aby nikomu neprekážala. Za nesprávne odparkovanie môže byť zákazníkovi udelená pokuta 30 eur. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu