Electronic Arts kúpilo známe štúdio Glu Mobile

Jeden z najväčších vydavateľov v hernom priemysle kúpil známe mobilné štúdio za 2,4 miliardy dolárov. Cieľom akvizície je rozšíriť hráčsku základňu pod strechou Electronic Arts.

Spoločnosť Electronic Arts (EA) je známa najmä na poli veľkých platforiem. Pôsobí tam ako jeden z najväčších vydavateľov hier, ktoré vychádzajú na počítače, konzoly, ale aj na smartfóny. Práve tých sa týka aktuálna správa, v ktorej EA oznámilo, že kúpilo známe mobilné štúdio Glu Mobile za 2,4 miliardy dolárov.  

Hráči ho poznajú vďaka mnohým titulom, medzi ktoré patria napríklad prerábky stolných hier, športy či hry s tematikou celebrít. Cieľom akvizície je rozšíriť hráčsku základňu Electronic Arts, ktorá sa teší viac než 100 miliónom aktívnych fanúšikov mobilných hier mesačne. Samotné Glu bude ťažiť z licencií a distribučných schopností EA, kde sa spomínajú hlavne Design Home, Covet Fashion a MLB Tap Sports Baseball. 

Mobilné štúdio má takmer 800 zamestnancov, z ktorých vyše 500 tvoria vývojári. Najčastejšie vyvíjajú tzv. free to play hry, ktoré sú v základnej verzii zadarmo. Obsahujú však množstvo mikrotransakcií, z ktorých následne zarábajú. 

Zdroj: ir.ea.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu