Ekosystém HMS rastie. Huawei pomáha 5,1 miliónu vývojárov, vrátane slovenských

Huawei sa nedávno na tlačovej konferencii pochválil pozitívnymi číslami rastu ekosystému za tretí štvrťrok. Rástol počet aplikácií v obchode, počet vývojárov aj mesačných aktivít používateľov.

Smartfóny značky Huawei, ktoré prichádzajú na trh bez podpory Google služieb, to nemajú ľahké. Zákazníkov odrádza chýbajúci obchod Google Play, a tým obmedzená dostupnosť niektorých aplikácií.

Prvou voľbou pre používateľov AG (označovaných aj HMS) smartfónov, je AppGallery. Počet aplikácií v obchode aj vývojárov, sa neustále rozrastá. Nechýba tam ani softvér od lokálnych, teda slovenských vývojárov. 

Údaje za tretí štvrťrok 2021 ukazujú, že vývoj HMS (Huawei Mobile Services) je na dobrej ceste a expanduje rýchlym tempom. Spoločnosť zaznamenala prudký nárast všetkých kľúčových ukazovateľov, vrátane celkového objemu aplikácií, registrovaných vývojárov a mesačných aktívnych používateľov (MAU).

Huawei teraz pomáha 5,1 miliónom registrovaných vývojárov spojiť sa s viac než 730 miliónmi zariadení MAU po celom svete. Počet aplikácií integrovaných s jadrom HMS vzrástol medziročne o 81 % na 173 000. Za prvé tri štvrťroky tohto roka zaznamenala AppGallery celosvetovo vyše 332,2 miliardy distribúcií aplikácií, čo predstavuje medziročný nárast o 13 %.

Od svojho globálneho spustenia v roku 2018 dosiahla platforma Huawei AppGallery viac než 560 miliónov globálnych MAU, vrátane 42 miliónov v Európe. 

Séria aplikácií Petal vrátane Petal Search, Petal Maps a Petal Assistant sa neustále zdokonaľuje, a to vďaka partnerstvám v sektoroch ako cestovanie či nakupovanie. O vyhľadávacom nástroji, ktorý vás presmeruje na hľadanú aplikáciu, sme písali v článku s názvom Neviete nájsť v Huawei AppGallery obľúbenú apku? Skúste Petal Search

Najnovšia aktualizácia Petal Maps prinesie platformu vybavenú s ešte väčším počtom možností, vrátane presného určovania polohy, zobrazovania topografických máp, rôznorodých interaktívnych mapových vlastností, hĺbkového vyhľadávania údajov, navádzanie do jazdných pruhov a Map Studio. 

Reklamná platforma Huawei Ads umožňuje vývojárom a mediálnym agentúram generovať dodatočné príjmy zo svojich aplikácií. Huawei Ads dáva inzerentom možnosť vybrať si umiestnenia v rámci ekosystému Huawei, vrátane priamych umiestnení na zariadeniach, vlastných umiestnení v AppGallery, aj nových reklám vo vyhľadávaní v Petal Search a grafických reklám v aplikáciách Huawei či aplikáciách tretích strán. 

Huawei taktiež predstavil nové vývojárske súpravy HMS Core 6 na podporu vytvárania konkurencieschopnejších funkcií pre aplikácie – spolu 69 súprav a 21 738 rozhraní API. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

rtg16.11.2021 - 22:48 Trvalý odkaz

Držím im palce, je to boj proti diktatúre.

Knoxville17.11.2021 - 00:41 Trvalý odkaz

In reply to by rtg

Tak šup,šup hneď jeden Hulahej si utekaj kúpiť. Až pomôžeš tomuto Čínskemu špiónovi. Ty bojovník proti zlej Amerike a slniečkár v jednom...😃

rtg19.11.2021 - 18:29 Trvalý odkaz

In reply to by Knoxville

Ty si celý špión :D Buď aspoň konzistnentý v názoroch a sprav si v tom jasno, slniečkári sú proamerickí :D

Celá diskusia 4 príspevky