dynamicSpot: Dynamic Island z iPhonu 14 Pro na androide

Ak sa vám páči Apple novinka, vďaka ktorej dostáva výrez či otvor na prednú kameru iný význam vďaka zobrazovaným notifikáciám, môžete si na svoj android nainštalovať apku, ktorá je dostupná v Google Play.

Applu by sa dalo vyčítať všeličo, že je pomalý v inováciách, ignoruje funkcie, ktoré sú na Androide už roky, stále využíva zastaralý lightning konektor a podobne. No z času na čas príde s niečím, čo sa zapáči aj používateľom konkurenčného systému. Takou je tohtoročná novinka iPhonov 14 Pro Dynamic Island

Výrez na prednú kameru a množstvo senzorov využil Apple ako notifikačné centrum, ktoré dynamicky mení svoju veľkosť. Dokáže zobraziť FaceTime hovory, prehrávanú hudbu, stav nabíjania, prenos súborov cez AirDrop, spustený časovač a podobne. Netrvalo dlho a podobnú funkciu už môžete mať vo svojom androide. 

Stačí, ak si z Google Play stiahnete apku dynamicSpot. Je pravdepodobné, že postupne bude pribúdať ďalší softvér od ďalších vývojárov, v redakcii sme však na Samsungu Galaxy Z Flip3 vyskúšali práve novinku od vývojára Jawomo z komunity XDA developers. 

Okolo prednej kamery sa pri doručených notifikáciách zobrazujú malé farebné ikony. Dlhým stlačením konkrétnej ikony sa okno s oznámením zväčší a vy vidíte viac detailov, napríklad o čom je doručený e-mail, alebo kto vám píše cez Messenger. Ťuknutím na oznámenie sa dostanete rovno do aplikácie, ktorej patrí notifikácia. 

Dynamic Island z iPhonu sa prispôsobiť nedá, dynamicSpot áno. Môžete vybrať, ktoré aplikácie ho budú používať, kedy sa má kontextové okno zobraziť alebo skryť a podobne. Takisto si nastavíte presné miesto, kde bude na displeji lišta umiestnená a ako bude dlhá. Aplikácia sa dá využívať v bezplatnej alebo platenej verzii. Platená ponúka viac personalizovaných nastavení. 

Pri prvom spustení musíte povoliť v nastaveniach telefónu prístup k aplikáciám a podobne. Žiadne vaše citlivé dáta apka nepotrebuje, nevyžaduje ani pripojenie na internet. Vývojár upozorňuje, že aplikácia je zatiaľ v beta verzii, takže sa môžu objavovať chyby, no zároveň budú postupne pribúdať nové funkcie. 

Zdroj: xda-developers.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu