DxOMark má nového kráľa fotomobilov

Pre niektorých kontroverzný rebríček DxOMark, v ktorom sú uverejňované výsledky testovania rôznych kategórií, má na prvom mieste v sekcii Kamera nového víťaza.

Čínski výrobcovia smartfónov to s fotoaparátmi vedia. Pravidelne sa na prvých priečkach umiestňujú modely značiek Huawei a Honor, svojho zástupcu tam máva aj Xiaomi. Špičkou v mobilnej fotografii ale býva často Apple iPhone, Google Pixel aj top modely Samsung Galaxy S. 

Aktuálne si prvenstvo užíva novinka Oppo Find X6 Pro (základné info), ktorý o jeden bod zosadil z trónu Honor Magic5 Pro (základné info), ktorý žiari aj v kategórii Displej. Oppo sa pýši nielen výkonným hardvérom a silnou batériou s rýchlym nabíjaním, ale najmä trojicou 50 Mpix fotoaparátov s optickou stabilizáciou obrazu.

Testy Oppo Find X6 Pro podľa DxOMark preukázali, že fotoaparáty dokážu zachytiť snímky s množstvom prirodzených detailov za všetkých svetelných podmienok. Pochváli aj bokeh efekt a stabilizáciu obrazu. Celkovo boli statické snímky podľa testovania veľmi pekné vďaka výbornému kompromisu medzi textúrou a šumom, a efektívnemu automatickému zaostrovaniu. 

Podrobný test nájdete na webe dxomark.com. Oppo Find X6 Pro má jednu "závažnú vadu", nie je globálne dostupný a o rozšírení predaja do Európy zatiaľ výrobca neinformoval. 

Zdroj: dxomark.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu