Dvojica Huawei a Xiaomi prekonala vo foto teste DxOMark iPhone 11 Pro Max

TOP model z dielne Applu nestačil na dvojicu Huawei Mate 30 Pro a Xiaomi Mi CC9 Pro. Problémom bola prítomnosť šumu vo všetkých svetelných podmienkach a strata detailov. Naopak, v nahrávaní videa iPhone 11 Pro kraľuje.

DxOMark je celosvetovo známy portál, ktorý testuje kvalitu fotoaparátov. Aktuálne sa pozrel na modely Apple iPhone 11 Pro a Pro Max. Keďže obe novinky majú rovnaký fotoaparát, dostanete z nich aj rovnaké zábery. Benchmark ich ocenil celkovým skóre 117, ktoré stačilo na to, aby sa iPhone 11 Pro umiestnil na treťom mieste. 

Rovnaký počet bodov dostal aj Samsung Galaxy Note 10+. Nestačilo to však na čínskych kolegov Huawei Mate 30 Pro a Xiaomi Mi CC9 Pro, ktoré dosiahli 121 bodov. 

Apple iPhone 11 Pro ponúka podľa očakávaní ostré fotografie s presnou expozíciou, širokým dynamickým rozsahom a pútavými, vernými farbami. Za detailné snímky získal pochvalu aj ultraširokouhlý fotoaparát, so širokým dynamickým rozsahom. 

Smartfón si však podľa odborníkov z DxOMark nezaslúžil vyššie skóre hlavne kvôli dvom aspektom. Problémom bola prítomnosť šumu vo všetkých svetelných podmienkach a strata detailov v záberoch s veľkým dosahom priblíženia.

Test naopak pochválil nahrávanie videa, ktoré je vynikajúce. So širokým dynamickým rozsahom, detailmi a účinnou stabilizáciou. Mínusom je vyváženie bielej a šum v niektorých situáciách. Napriek tomu si za video iPhone 11 Pro odniesol 102 bodov, čím prekonal aj vyššie zmienenú dvojicu Huawei / Xiaomi a umiestnil sa na čele tabuľky. 

My sme nedávno porovnali fotoaparáty iPhonu 11 Pro Max a Sony Xperie 5. Sony párkrát príjemne prekvapilo. 

Zdroj: DxOMark


 

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease08.11.2019 - 17:31 Trvalý odkaz

"Napriek tomu si za video iPhone 11 Pro odniesol 102 bodov, čím prekonal aj vyššie zmienenú dvojicu Huawei / Xiaomi"
Podotýkam, že Mi Note 10 (CC9 Pro) získal za video rovnako 102 bodov.

No konečne, to trvalo. Teraz už si môžu strčiť Huawei, iPhone, Samsungy, Pixely za Liter do . . . . . .
Keď KING je Xiaomi za polovic.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy08.11.2019 - 18:35 Trvalý odkaz

chcel som napisat ze pride stanko a vysvetli vam to :D ale potom sa vo mne nieco"ozvalo" a koment som zmazal... a teraz pozeram ze uz vysvetluje v inej teme :D

Celá diskusia 3 príspevky