Dopyt po skladacích smartfónoch Samsung pre firemné využitie sa zdvojnásobil

Smartfóny s ohybným displejom nie sú len záležitosťou štýlu, ale ponúkajú aj praktické využitie veľkého skladacieho displej na pracovné účely.

Samsung oznámil, že počet smartfónov Galaxy Z Fold a Galaxy Z Flip predaných pre firemné využitie vzrástol medziročne viac než dvojnásobne. Od januára do októbra 2022 narástol predaj skladacích telefónov firemným zákazníkom v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2021 o 105 %

Na celom svete zrejme dosiahne predaj skladacích smartfónov 16 miliónov, čo by znamenalo medziročný 73 % rast. Je tak jasné, že tento typ zariadení už začína byť bežnou záležitosťou. Očakáva sa, že v budúcom roku sa predaj zvýši na 26 miliónov kusov.

Tajomstvo úspechu smartfónov s ohybným displejom je nielen v štýlovom vzhľade, ale aj širšie možnosti využitia a lepší multitasking, čomu napomáhajú aplikácie optimalizované pre veľké skladateľné displeje. Oceňujú to nielen bežní používatelia, ale aj firemní zákazníci. 

Pre podniky je dôležitá vysoká produktivita práce, a tak si skladacie smartfóny získavajú čoraz väčšiu obľubu, napríklad vo finančníctve. Na veľkej obrazovke môžete mať spustených viacero aplikácií naraz, máte tak o dianí na finančnom trhu neustály prehľad z viacerých zdrojov. 

Podľa nedávneho prieskumu využívajú profesionáli z investičného a burzového prostredia najčastejšie aplikáciu Bloomberg Professional. Grafická podoba aplikácie sa výborne prispôsobuje možnostiam telefónu Samsung Galaxy Z Fold4 pre ľahkú prácu aj bohaté možnosti multitaskingu.

Na veľkom displeji si môžete otvoriť až tri okná rôznych aplikácií, alebo dve okná v jednej aplikácii a tretie v inej. Súčasťou používateľského rozhrania je navyše lišta podobná tej zo stolných systémov, ide o užitočný nástroj na zvládanie viacerých úloh a aplikácií naraz bez prerušenia práce.

Pri videokonferencii oceníte režim Flex Mode, pretože pri ňom nepotrebujete telefón ovládať rukami. V novej verzii navyše v partnerských aplikáciách, napríklad DocuSign, umožňuje elektronický podpis alebo ručný zápis poznámok pomocou dotykového pera S Pen

Samsung spolupracuje aj s firmou IBM, ktorá sa podieľala na vývoji mobilného prostredia, v ktorom finanční poradcovia môžu ľahko a rýchlo otvárať a spravovať najrôznejšie informácie týkajúce sa trhov a portfólií. 

Vďaka režimu Samsung DeX a integrácii dotykového pera S Pen  môžu používatelia s dátami ľahko pracovať, presúvať a kopírovať súbory medzi jednotlivými aplikáciami, prevádzať ručné zápisky na text alebo dokonca pracovať s digitálnymi podpismi, to všetko na mobilnom zariadení, avšak v prostredí pripomínajúcom bežné počítače.

Samsung chce aj naďalej spolupracovať so špičkovými partnermi z rôznych odborov na vývoji nových mobilných aplikácií a technológií. Táto spolupráca prinesie už v blízkej budúcnosti nové možnosti aj používateľom skladacích smartfónov. 

Zdroj: tlačová správa

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu