Do Bratislavy prišli elektrokolobežky TIER

V Bratislave sa môžete odviezť ďalším druhom elektrokolobežky, tentoraz od berlínskeho poskytovateľa. Ponúkajú doplnkové bezpečnostné prvky a ekologické riešenie nabíjania. Do konca júna môžete využiť zľavu.

Zelené kolobežky Bolt, ktoré prišli na jar minulého roka, si našli svojich priaznivcov i odporcov. Nedávno sa v uliciach Bratislavy objavili ďalšie, s nápisom TIER. Prevádzkuje ich spoločnosť, ktorá sídli v Berlíne a Slovensko je trinástou krajinou, v ktorej firma prevádzkuje svoju sieť.

TIER odštartoval v Bratislave s 500 kusmi elektrických kolobežiek a cenou 0,15 centov za minútu s 1-eurovým poplatkom za odomknutie. Nájdete ich zaparkované v blízkosti známych dopravných uzlov a rušných častí mesta. Miesta určená na parkovanie a prepravu boli konzultované s predstaviteľmi mesta. 

Od konkurencie sa TIER kolobežky líšia konštrukčnými aj bezpečnostnými prvkami. Sú vybavené väčším predným kolesom, širšou nášľapnou plochou, dvojitými bubnovými brzdami či dvojitým odpružením. Nechýbajú smerovky a dokonca ani bezdrôtová nabíjačka pre telefóny. Šikovný stojan, kam pripevníte svoj mobil, vám poslúži napríklad aj pri navigácii po meste. 

Kým konkurenčné kolobežky sa autami odvážajú na nabíjanie, TIER fungujú na báze výmeny batérií priamo na mieste. Tým sa znižujú náklady na dopravu aj emisie. 

Ak sa chcete odviezť elektrokolobežkou TIER, musíte si stiahnuť mobilnú aplikáciu, registrovať sa telefónnym číslom, pridať platobnú kartu a vybranú kolobežku odomknúť naskenovaním QR kódu. Po ukončení jazdy a zaparkovaní na bezpečnom mieste v aplikácii ťuknite na "Ukončiť jazdu" a hotovo. 

Na zaparkovanie môžete použiť len miesta vyznačené na mape. Predchádza sa tak situáciám, pre ktoré si konkurenčné Bolt kolobežky znepriatelili množstvo obyvateľov mesta, keďže niektorí používatelia boli schopní nechať ich ležať hocikde a často prekážali aj chodcom na chodníkoch. 

Do 30. júna 2021 môžete kolobežky TIER skúšať bez aktivačného poplatku za odomknutie. S kódom AHOJBRATISLAVA si aktivujete balíček, ktorý vám umožní odomknutie kolobežky zdarma a získate aj 20 minút bezplatných jázd. Ušetriť môžete aj s permanentkami a rôznymi akciovými ponukami. Všetky nájdete v menu mobilnej aplikácie. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Lenka Ivančíková16.06.2021 - 20:27 Trvalý odkaz

Tak musím informáciu poupraviť, modely v Bratislave odporuženie majú, nevadia im ani dlažobné kocky, ponúkajú bezdrôtoé nabíjanie telefónu, ale smerovky chýbajú. Tie som si všimla iba na niektorých produktovýxh fotografiách zo zahraničia.

Celá diskusia 2 príspevky